Obiceiurile bune se învață acasă. Farmecul se cultivă în familie!

Frumusețea, cea interioară, dar și cea exterioară, se învață încă din primii ani ai vieții. În copilărie, priveam cu jind cum mama se aranja în oglindă sau cum purta plină de eleganță acea pereche de pantofi cu toc care îmi tot făcea cu ochiul. De câte ori nu am furat produsele cosmetice ale mamei pentru a mă dichisi și eu puțin. Bine, nu aveam aceeași dexteritate ca mama, dar rezultatul oricum mi se părea fabulos.

Iubeam momentele în care petreceam alături de mama sau de bunica adevărate ședințe de frumusețe. Pentru bunica, crema de mâini era produsul nelipsit. Oricât de muncite erau mâinile ei, considera că trebuie să aibă o atingere catifelată pentru a ne putea dezmierda. Încă îmi amintesc cu câtă bucurie își oferea câteva minute de relaxare în timp ce își hidrata mâinile cu crema Farmec. Îmi explica de fiecare dată că mâinile sunt cartea de vizită a femeii, că este important să am mereu unghiile tăiate și curate, iar pielea trebuie să fie sănătoasă și fină.

Farmecul se cultiva in familie
Sursa foto: Farmec

Farmecul se cultivă în familie

Și pe mama a învățat-o cum să aibă farmec. Îmi amintesc cum îi povestea mamei despre metodele de înfrumusețare de pe vremea părinților și bunicilor ei. Era mult mai dificil în acele timpuri, iar eu nici nu puteam să îmi imaginez acea realitate. Realitatea mea era aroma cremei de mâini a bunicii, mirosul șamponului și al balsamului cu care îmi răsfățau simțurile în timp ce îmi transmiteau dragostea pentru frumos, pentru grijă și pentru mine.

Mi-e dor de perioada aceea a vieții mele. Mi-e dor să le aud vocile sporovăind și să le simt mângâierea. Mi-e dor să simt atingerea lor în părul meu lung. Nici până astăzi nu am renunțat la lungimea lui, chiar dacă de multe ori anumite look-uri în trend mi-au dat de gândit. Amândouă apreciau părul lung. Era ca o pasiune pentru ele. Și au reușit să mi-o transmită și mie. Îmi iubesc părul, parcă mă definește. Ador să îl îngrijesc și să mă bucur de aspectul lui sănătos. Când folosesc șamponul sau balsamul din gama Farmec parcă sunt din nou copil și le simt lângă mine. Cred că farmecul se cultivă în familie, iar grija față de pielea și părul meu este modul meu de a duce mai departe tradiția femeilor din familia mea. M-au învățat atât de multe lucruri frumoase și utile! Mi-au insuflat principii de viață pe care le prețuiesc în fiecare zi și îmi doresc să le transmit mai departe valorile generațiilor viitoare.

sampon Farmec
Sursa foto: Farmec

Loialitatea este o trăsătură de caracter specifică membrilor familiei mele. S-a transmis din generație în generație și ne definește așa cum genele transmise prin ADN ne indică apartenența prin trăsăturile fizice comune. Loialitatea mi-a fost transmisă încă din copilărie, pe atât de multe planuri, încât este adânc înrădăcinată în personalitatea mea. Loialitatea față de mine este una dintre cele mai importante trăsături de caracter pe care le-am primit în dar de la mama și bunica mea. Mi-au oferit ingredientele necesare unei vieți pline de farmec. Mi-au arătat, prin propriul exemplu, cum poți să ai grijă de sufletul și de corpul tău, cum poți să îți păstrezi integritatea, prospețimea și frumusețea de-a lungul anilor. Mi-au oferit nenumărate exemple de feminitate, bunătate și dragoste. Mi-au învăluit în farmec anii copilăriei și nu am renunțat la el nici acum, adult fiind. De aceea, în prezent încă sunt topită după produsele Farmec. Nu folosesc cremă de mâini așa des cum folosea bunica, dar am grijă de pielea mâinilor mele cu ajutorul săpunului lichid cu glicerină din gama Farmec. Acest produs românesc le oferă mâinilor mele sănătatea și aspectul plăcut de care au nevoie.

sapun lichid Farmec
Sursa foto: Farmec

În plus, am adăugat învățăturilor despre îngrijirea personală primite în copilărie, noi elemente. Demachiantul, crema hidratantă și apa micelară sunt de nelipsit din viața mea. Tenul luminos, pielea hidratată și catifelată, părul plin de vitalitate și strălucire sunt ingredientele unui aspect fermecător. Cu ajutorul învățămintelor primite încă de mică am reușit să dezvolt în timp o rutină de îngrijire care să îmi ofere senzația de încredere și confort de care are nevoie fiecare femeie.

produse Farmec
Sursa foto: Farmec

Este vital să ne simțim bine în pielea noastră. Acest lucru este posibil doar dacă avem grijă de noi, de la interior la exterior, cu atenție și grijă pentru fiecare detaliu. Iubirea pe care ne-o acordăm și răbdarea cu care ne îngrijim sunt calități care se observă nu doar în aspectul nostru fizic, ci și în temperamentul și comportamentul nostru.

Tu ce valori sănătoase ai deprins în timpul copilăriei de la membrii familiei și ți-ai dori să le transmiți generațiilor următoare?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022.Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: