Cum am ales canapeaua ideală pentru sufrageria mea?

Pentru mine, nicăieri nu este mai bine ca acasă. Acesta este locul meu preferat de pe întreaga planetă. Pentru a ajunge la o astfel de senzație și legătură cu spațiul meu de locuit, a fost nevoie de multă implicare. Fiecare cameră are propria personalitate și propriul rol. Încăperile casei mele și-au primit aspectul și utilitatea după chipul și asemănarea mea. Am pus o bucățică din mine în fiecare detaliu și am creat o relație bilaterală. Am oferit pentru a putea primi. Am dăruit timp, atenție și am creat un loc care să îmi ofere liniște, odihnă, hrană sufletească și trupească, dar și multă distracție.

Acasă îmi reîncarc bateriile, îmi consolidez spiritul și trăiesc clipe la intensitate maximă. Acasă mă liniștesc și mă distrez deopotrivă.

După o perioadă solitară, am redescoperit plăcerea socializării și a petrecerii timpului alături de persoanele dragi.

De câteva luni, orele petrecute pe canapea în compania cărților mi-au stârnit dorința de ceva nou. Și nu, nu mă ajuta să schimb cartea. Am tot cutreierat prin timp și spațiu alături de personajele cărților alese, dar nu mă mulțumea.

Am realizat că adevărata nemulțumire era creată de vechea canapea. Îmbătrânise. Se uzase. Se ridase și se asprise. Nu mai avea atingerea catifelată. Nu mă mai susținea cu grația și delicatețea norilor.

coltar extensibil - Biano.ro
Sursă foto: Biano

A fost o decizie grea să o schimb. Sincer vă spun. Și nu pentru că mă gândeam la bugetul pe care trebuia să îl aloc. Bugetul îl știam deja. Mă jucasem în trecut cu Biano Studio și îmi creasem sufrageria de vis, încă aveam proiectul salvat și știam deja cam cât trebuia să investesc în fiecare articol adăugat de mine în designul dorit. NUuu, nu bugetul era cel care îmi făcea inima să se simtă prinsă în menghină! Ci… amintirile! Nostalgia clipelor petrecute pe bătrâna mea canapea. Am râs și am plâns pe aceasta. A fost martora celor mai profunde gânduri și destăinuiri. A participat la atât de multe petreceri! Pe această canapea am trăit sentimente cât pentru o viață! Am visat, am urzit planuri, am suferit și am trecut peste dezamagiri.

Dar, pentru că îmi place ca mereu să mă autodepășesc și să evoluez, consider că într-adevăr, singura constantă în viață este schimbarea. „Atașamentul nu ar trebui dezvoltat față de lucruri”, îmi spunea o voce în cap. Știam că o pot contrazice explicându-mi că eu nu de obiect sunt atașată, ci de momentele pe care le retrăiesc mai ușor atunci când o privesc.

Un sentiment de atașament este cu siguranță în neregulă dacă este totodată combinat cu disconfortul. Canapeaua mea făcea să rezulte această simbioză. Am realizat că, dacă voi continua să mă țin legată de trecut, voi crea amintiri neplăcute, ce vor lua locul celor frumoase. Pentru a putea să mă detașez de partea emoțională și să fac o alegere calculată și rațională am decis să îmi amintesc ce am luat în calcul atunci când am făcut proiectul livingului meu și ce criterii trebuie să îndeplinească canapeaua de vis.

Cum trebuie să fie canapeaua ideală?

Pentru a putea fi mulțumită de canapeaua ideală, trebuie neapărat să îmbine utilul cu plăcutul. Adică, să aibă un aspect estetic pe gustul meu. Aici, contează modelul, materialul și, mai ales, culoarea.

Totodată, este important să fie practică. Canapeaua perfectă pentru mine trebuie să fie spațioasă și încăpătoare. În primul rând, trebuie să fie o canapea extensibilă. Să o pot transforma în pat atunci când musafirii rămân peste noapte sau în serile de filme. Trebuie să fie confortabilă și să ofere posibilitatea de a fi multifuncțională, nu doar un obiect de mobilier care să umple spațiul camerei.

coltar extensibil - Biano.ro
Sursă foto: Biano

Lada de depozitare este o cerință obligatorie. Vreau ca așternuturile pentru oaspeți să fie la îndemână, fără a fi vizibile.

Nu cer prea multe, nu? Ei bine, chiar cred că nu. Pe Biano am descoperit canapeaua ideală pentru mine. Pe lângă cerințele mele, mai are în plus un spațiu etajat în care pot pune cărți sau alte lucrușoare pe care mi le doresc vizibile și aproape de canapea.

coltar extensibil - Biano.ro
Sursă foto: Biano

Bine, ce am ales eu este de fapt un colțar. Dar acesta este un detaliu minor pentru mine. Important este că acum sufrageria are un aspect nou, iar adunările cu prietenii sunt pline de energie, eleganță și confort.

Intru pe Biano.ro ori de câte ori văd un mobilier sau decorațiune pe gustul meu. Am salvat câte un proiect pentru fiecare cameră în Biano Studio. Despre proiectul dedicat amenajării terasei mele v-am povestit de curând. Îmi place să mă joc de-a designerul și găsesc ușor articolul dorit, doar încărcând o poză cu acesta.

Atunci când am proiectat sufrageria, era doar un vis. Doar o încercare de a da un nou suflu camerei. Nu simțeam cu adevărat nevoia unei schimbări atât de importante, precum achiziționarea unei canapele. Situația însă s-a schimbat, iar această curiozitate jucăușă a devenit o soluționare constructivă a unei situații complicate.

Se pare că singurul impediment în calea fericirii și al confortului eram eu. Dar, aș fi depășit mult mai greu momentul dacă nu aveam deja un plan. Chiar dacă emoțional mă simțeam legată de vechea canapea, vizualizarea noului aspect pe care sufrageria l-ar fi căpătat m-a făcut să ascult vocea rațiunii. Nu puteam să îmi pun piedică cu intenție. Am reanalizat avantajele acestei schimbări și, fără a fi nevoie de drumuri în magazinele fizice (deci, fără efort și fără posibilitatea amânării), am comandat canapeaua care mă aștepta pentru a-mi oferi confortul și starea de bine.

Tu ce iei în calcul atunci când alegi canapeaua perfectă pentru sufrageria ta? Pui accent pe aspect sau pe confort?Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: