În ciuda evoluției puternice pe care a cunoscut-o omenirea, provocări diverse apar constant în viața noastră. În ultimii ani parcă sunt tot mai multe, tot mai înlănțuite și necesită adoptarea de măsuri urgente și inovative.
Astăzi, am să vă vorbesc despre o modalitate de a ne ajuta planeta, dar și buzunarul. Da, o soluție alternativă, prietenoasă cu mediul și mai convenabilă din punct de vedere financiar, pentru a ne putea bucura de confortul utilizării curentului.
Energie electrică regenerabilă
Pentru a produce energie electrică regenerabilă ai nevoie doar de instalarea unor panouri fotovoltaice. Cu ajutorul acestora, poți produce curent pentru locuința sau afacerea ta, la costuri reduse, și fără a polua mediul. Utilizând panouri fotovoltaice ai energie electrică folosind energia solară, conservând astfel resursele limitate ale planetei.



Folosește panouri fotovoltaice pentru a conserva resursele, nu pentru a le consuma!
Montarea de panouri fotovoltaice poate fi off-grid, on-grid sau hibrid. Care este diferența dintre aceste variante?
Pentru varianta off-grid este nevoie de un sistem pe baterii și, față de sistemul on-grid, acestea nu se conectează la rețeaua națională de energie electrică. Deci, dacă poziționarea imobilului tău este într-un spațiu atât de însorit încât ai putea produce mai multă energie cu ajutorul panourilor fotovoltaice montate decât ai putea consuma, este mai avantajos să alegi sistemul on-grid. Astfel, ești conectat la rețeaua națională de energie electrică și poți trimite surplusul de energie către această rețea.
În funcție de sistemul ales, factura la lumină poate fi redusă total sau parțial. Dacă ești un mare consumator de energie electrică îți poți reduce costurile cu între 35% și 70%. Dacă dorești instalarea unor panouri solare pentru afacerea ta, după recuperarea investiției vei avea prețuri mai competitive datorită diminuării costurilor operaționale. Dar, pentru a face cea mai bună alegere trebuie să iei în considerare mai multe aspecte.
Ce trebuie să iei în calcul atunci când alegi sistemul fotovoltaic care ți se potrivește:
- locația geografică;
- înclinația acoperișului;
- procentul de umbrire al construcțiilor din preajmă;
- cantitatea de energie care îți este necesară.
Eu am enumerat doar câteva detalii care trebuie luate în calcul atunci când faci o astfel de investiție. Recomand consultarea specialiștilor în domeniu pentru a alege cea mai bună variantă. De exemplu, cei de la Voltra oferă pe lângă montaj și punere în funcțiune a proiectelor fotovoltaice end-to-end, consiliere autorizată. Solicitând o ofertă estimativă, poți afla inclusiv în cât timp îți poți recupera investiția. Echipa de specialiști de la Voltra va face estimarea de consum, va stabili parametrii ideali și tipul de echipament potrivit în funcție de nevoile și condițiile clientului.
Proiectele fotovoltaice instalate au puteri între 5kW și 150kW și pot fi folosite atât pentru locuințe, cât și pentru fabrici, clădiri de birouri sau orice alte construcții. Echipamentul folosit este de calitate, Voltra propunând clienților doar branduri, asigurând astfel o durată de viață sporită și o minimizare a numărului de intervenții post-implementare. Astfel, Voltra oferă clienților săi o bună predictibiltate a investiției, dar și posibilitatea contribuirii la conservarea și protejarea mediului.
Voltra face parte dintr-un grup de firme cu experiență în realizarea structurilor metalice și echipele de implementare se deplasează oriunde pe teritoriul României. Un mare plus, este acreditarea ANRE (Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei) pe care o deține, oferind astfel clienților care aleg montarea de sisteme fotovoltaice siguranță și profesionalism.

Unde se pot monta panourile solare?
Mulți dintre noi avem ideea că panourile solare pot fi montate doar pe acoperiș. Unii chiar renunță la aceată variantă de a produce curent economic și ecologic din cauza dificultăților care par a sta în calea montării.
Ei bine, nu este așa! Nu trebuie neapărat să schimbi acoperișul pentru a te putea bucura de energia generată cu ajutorul unor panouri fotovoltaice. Oricum, trebuie să menționez că montarea pe acoperiș are avantajele ei: acoperișul nu se deteriorează la fel de repede, fiind „protejat”. În plus, panourile solare oferă un aer elegant și futurist construcției.
Daaar, să revenim. Panourile fotovoltaice pot fi montate și pe sol. Totuși, varianta mea preferată este Carport-ul.

Montarea unui carport este o variantă care ajută la economisirea spațiului, este utilă și elegantă. Ce este un carport? O parcare din metal sau lemn ce are acoperișul prevăzut cu panouri fotovoltaice. Și nu, nu este un model standard. Apelând la Voltra, poți să beneficiezi de parcarea pe care o visezi. Ei o construiesc și o echipează cu sistemul fotovoltaic integrat. Solicitând o ofertă, poți afla cât de multă energie poate genera viitorul tău carport în funcție de mărimea parcării (dacă o dorești pentru o singură mașină sau pentru mai multe).
De ce să alegem panourile solare ca sursă pentru energia electrică folosită?
Alegerea panourilor solare pentru generarea energiei electrice este evidentă. Nu mai poluăm mediul și nu mai consumăm din resursele limitate ale planetei. Acest punct de vedere ar trebui să ne facă pe toți să adoptăm varianta alternativă a producerii de energie electrică regenerabilă.
Pentru a descoperi cum arată panourile solare montate în diverse locuri și pe diferite construcții sau ce echipamente sunt folosite de către echipa Voltra, poți urmări următorul video sau poți intra pe contul de TikTok pentru mai multe videoclipuri postate de la lucrările din diferite colțuri ale țării.
Un alt motiv pentru alegerea panourilor solare ca sursă a energiei electrice este economia pe care fiecare dintre noi ar observa-o prin plata facturilor mai mici și autonomia conferită de deținerea propriei surse de energie. Muncim pentru banii pe care îi plătim lunar pentru curent. De ce să nu îi folosim într-un alt scop? De ce să nu fim independenți din punct de vedere energetic și să ne folosim de această independență pentru a trăi mai liber și fără griji? De ce să nu ne sporim profitul afacerii noastre prin oferirea produselor la un preț mai mic, prețul competitiv fiind posibil datorită costurilor de producție mai reduse? De ce să nu ne ușurăm viața în loc să o complicăm?
Categorii:Lucruri și locuri
Lasă un răspuns