Trucuri simple pentru a schimba atmosfera și aspectul casei.

Una dintre cele mai mari abilități ale omenirii este puterea creatoare. Chiar și în cel mai pasiv mod de a trăi, construim. Construim propria poveste și ne trasăm direcția pe care o urmăm. Suntem designerii și arhitecții propriei existențe.

Îmi place să mă privesc drept personajul principal al propriei mele povești. De fapt, asta și sunt. Fiecare dintre noi e eroul poveștii sale.

Prin ochii obiectivi ai creatorului propriului personaj, trebuie să îmi definesc, printre altele, stilul. Aceasta este partea mea favorită!

De această dată nu ma refer la stilul vestimentar, chiar dacă importanța acestuia este la fel de mare. Vreau să vă împărtășesc câteva dintre micile mele trucuri, care mă ajută să mă bucur de locuința mea ca de un loc magic, un refugiu din realitatea blocurilor gri și a evenimentelor stresante. Când este vorba de crearea ținutei, Answear mă inspiră, cu siguranță!

Însă, în această toamnă îmi voi personaliza mai mult decât look-ul. Voi da o înfățișare nouă locuinței cu decorațiuni și obiecte pentru casă din colecția Home & Lifestyle de la Answear.

Nu este prima dată când vreau să îi ofer casei mele un nou suflu. Fiecare anotimp trezește în mine dorința de nou. Și asta nu pentru că m-am plictisit. Fiecare obiect pe care îl aleg pentru locuința sau vestimentația mea este o reprezentare a unei părți din mine și sunt în multe feluri, dar sigur nu plictisitoare!

Motivul pentru care în fiecare sezon fac schimbări derivă din dorința și nevoia de evoluție și adaptare. Îmi plac poveștile, iar casa mea spune mereu o poveste diferită. Totuși, personajul central sunt eu, iar decorul trebuie să fie într-o armonie cu vremea și starea mea interioară.

Se spune că frumusețea vine din interior. Sunt de acord cu asta și am observat că odată externalizată, această beatitudine sufletească echilibrează balanța stării de bine mentale și emoționale în zilele mai grele, în care lucrurile nu merg chiar așa cum mi-aș fi dorit.

Sursă foto: arhiva personală

Fotografia – ancora momentelor fericite

Mi se întâmplă ca în momentele de maximă fericire să îmi rezerv câteva secunde pentru a putea interioriza starea de euforie și de bucurie care m-a cuprins. Parcă aș vrea să încapsulez acel sentiment în suflet pentru totdeauna. Adesea, funcționează. Însă, sunt și perioade în care stresul și problemele îndepărtează acele momente de mintea mea.

Știm că deseori chiar creierul nostru ne păcălește: atunci când suntem supărați, este predispus să ne aducă în vedere doar evenimente triste, iar atunci când suntem fericiți, ne amintim preponderent clipele pline de bucurie ale vieții.

Pentru a mă ajuta să am o stare de bine am găsit o soluție ușoară care îmi pigmentează casa și sufletul cu fericire: utilizarea ramelor foto pentru a imortaliza cele mai inedite și frumoase amintiri și a i le transmite minții mele, chiar și în perioadele în care se încăpățânează să scoată în evidență lucrurile neplăcute. Pentru a-i distrage atenția cu dibăcie, ramele foto de pe https://answear.ro/k/femei/home-lifestyle/decoratii-si-accesorii/rame-foto sunt ceea ce îmi trebuie. Momentele frumoase nu mai pot fi trecute cu vederea, iar starea de bine mă acaparează cu o simplă privire.

Sursă foto: answear.ro

Detaliile fac diferența

Fericirea a fost mereu râvnită de către oameni. La rândul meu, am dorit să aflu cea mai sigură cale pentru a putea fi fericit. Citind și experimentând metode care să îmi aducă starea mult dorită, m-am inspirat din conceptul danez hygge încercând să perfecționez „rețeta fericirii”.

Am descoperit, atât în teorie, cât și în practică, că fericirea se găsește în lucruri mici. Nu am nevoie de un palat sau ca Luna să fie la picioarele mele pentru a mă simți fericită. Împlinirea sufletească este cel mai important ingredient al unei vieți încântătoare.

Și dacă tot am pomenit de ingrediente, nu pot să nu menționez de plăcerea pe care un ceai cald o poate oferi în zilele răcoroase de toamnă, mai ales dacă este servit din cana preferată. De departe, preferata mea este Qualy cană cu capac, în varianta potrivită fiecărui anotimp: cea cu braduț iarna, copăcelul înverzit primăvara, cactusul pentru vară și copacul desfrunzit acum, toamna.

Qualy cana cu capac de pe answear.ro
Sursă foto: answear.ro

Natura îmi este cea mai bună prietenă și, chiar dacă temperatura de afară a început să fie mai aspră, tot mai pot petrece câteva ore în terasă. Învăluită în nuanțele toamnei, mă simt protejată când folosesc pleduri de pe Answear.ro pentru a fi parte din coloratul tablou al toamnei.

Țesăturile ne sporesc confortul, iar ceaiul (sau altă băutură caldă) ne relaxează simțurile. Plusez de fiecare dată cu puțină muzică (personal, prefer muzica clasică și simt cum mă încarc de energie atunci când acordurile muzicale parcă plutesc prin casă) și, bineînțeles, nu pot lipsi lumânările parfumate. În momentele în care citesc am nevoie de puțin mai multă lumină, lampa fiind un element necesar pentru crearea unei ambianțe relaxante și liniștitoare.

pled de pe answear.ro
Sursă foto: answear.ro

Cu aceste mici detalii (pledul călduros și colorat, lumânările și lămpile, ramele foto și recipientele de bucătărie) am descoperit că pot să îmi îmbunătățesc starea de bine. Aceste elemente pot fi schimbate cu ușurință și pot să îmi ofere un alt decor, deci o altă atmosferă care să îmi reînsuflețească spiritul.

Pentru mine, atmosfera din locuință este foarte importantă. Petrec mult timp acasă, iar decorațiunile îmi fac timpul petrecut în casă o adevărată plăcere. Nu există monotonie, atmosfera intimă, caldă și relaxantă încălzindu-mi sufletul. Casa este o reprezentare a mea, e ca un templu al personalității mele și parcă vorbește de la sine, spunându-le, cu tâlc, povestea mea celor care îi calcă pragul.

Articol scris pentru SuperBlog 2022.Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 1. Home & Lifestyle cu Answear – atmosfera perfectă pentru storytelling

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: