5 tiluri potrivite pentru Halloween 2022

Fiorii reci ai toamnei nu sunt singurii pe care luna Octombrie ni-i oferă. Holloween-ul este aproape, iar fiorii groazei trebuie să își facă, și ei, simțită prezența.

Fantomele, dovlecii și scheletele nu și-ar atinge potențialul fără o poveste bună. Și ce e mai potrivit în preajma Halloween-ului decât o lectură care să ajute decorul să prindă viață?

Fotografie de Monstera pe Pexels.com

Recomandări de lectură pentru luna Octombrie:

Petrecerea de Halloween de Agatha Christie

Cine încă nu a citit toate cărțile faimoasei autoare, poate începe în acest sezon. „Petrecerea de Halloween” este o poveste plină de mister, suspans și, desigur, crime. Această carte este perfectă pentru a intra în atmosfera Halloween-ului, povestea începând cu o petrecere de Halloween pentru adolescenți. Adrenalina începe să crească rapid, una dintre invitate sfârșind înecată cu capul în găleata cu mere folosită pentru unul dintre jocurile tradiționale de Halloween.

Chiar dacă unii s-ar putea bucura că lăudăroasa a fost într-un final redusă la tăcere, detectivul Poirot este solicitat să ancheteze cazul. Moartea tinerei nu poate fi un accident, cât timp aceasta tocmai se lăudase că a fost martora unei crime. Cunoscută ca mincinoasă, tânara nu prezintă credibilitate, dar crima din prezent și posibila crimă din trecut merită atenția detectivului.

Surorile Hollow de Krystal Sutherland

„Surorile Hollow” este o lectură potrivită atunci când vrei să simți… fiori. Povestea celor trei fete dispărute de lângă părinții lor și reîntoarse în același loc o lună mai târziu m-a captivat și m-a pus pe gânduri o perioadă. Puterile paranormale ale celor trei copile îi înspâimântă pe cei din jur, dar inevitabil atracția oamenilor pentru surorile Hollow este uriașă.

Dispariția lui Grey, cea mai mare dintre fete, dă la o parte, treptat, cortina de mister în care povestea răpirii lor a fost învăluită și relevă cititorului mai mult decât își poate imagina: îi arată Demilumea. Cartea a fost plină de suspans și de momente intense, dar finalul m-a captivat în mod special. Totuși, încă mai am întrebări care mă macină în legătură cu cele trei surori misterioase.

Femeia din oglindă de Rebecca James

„Femeia din oglindă” este o poveste care aduce în prezent toate tenebrele trecutului. Cele trei fire narative sunt de fapt destinele a trei femei. Singurul lor element comun o reprezintă conacul Winterbourne și năzuința de a fi stăpânele acestuia. „Femeia din oglindă” nu este doar o carte cu o poveste de groază. Este o poveste complexă, cu personaje bine conturate, cu iubiri pierdute, cu regrete și dorințe neîmplinite. Aerul gotic al poveștii este menținut atât de locația conacului, cât și de fantomele trecutului, atât de prezente în împrejurimile misteriosului conac.

Verity de Colleen Hoover

Verity a fost o poveste de-a dreptul fascinantă și unică pentru mine. Chiar dacă Lowen și Verity trăiesc în același timp și în același spațiu, viața lor este descrisă într-un mod alternant, extrem de fascinant. Cartea este incitantă și prezintă scene fierbinți petrecute între Verity și soțul său, momentele pline de erotism și pasiune fiind citite de Lowen, după descoperirea unei biografii nepublicate, în biroul lui Verity.

Atunci când nu citește despre grozăviile de care a fost capabilă Verity sau despre iubirea obsesivă pe care o are pentru soțul său, Lowen trăiește spaima de a fi sub același acoperiș cu o posibilă criminală cu sânge rece. Imposibilitatea lui Verity de a se deplasa nu o face pe Lowen să fie mai relaxată, ci din contra, îi oferă experiențe terifiante. „Verity” este o alternanță între horror și erotic, o exteriorizare a iubirii extreme, dusă până la cruzime și sadism. Verity este o lectură intensă și unică.

Sursă foto pexels (editare canva).

Halloween-ul nu este doar pentru cei mari, lecturile care să dea fiori fiind o bună ocazie pentru cei mici de a experimenta acest teritoriu tentant și înfricoșător.

Alys și Fiara de Peternelle van Arsdale

Această carte este recomandată copiilor de peste 10 ani. Alys este o fetiță de 7 ani ce suferă de insomnie. Într-una din nopțile în care nu a putut să doarmă, Alys a ieșit afară unde s-a întâlnit cu două femei ciudate, ce au transformat-o în orfană. Toți adulții din localitatea ei au murit, rămânând în viață doar copiii.

Alys își găsește o nouă familie, într-o nouă localitate, dar aventura ei este departe de final. Mâncătoarele de suflete erau ființele de care toți se temeau, iar copiii de peste 7 ani (orfani) trebuiau să păzească zidul orașului.

Lui Alys îi este frică să nu fie și ea o mâncătoare de suflete, iar destinul și curajul o poartă prin pădurile atât de terifiante pentru restul oamenilor și o fac să dea piept în piept cu Fiara. Această carte este despre descoperirea de sine și despre acceptarea dualității din noi.

Care sunt poveștile tale pentru Halloween-ul de anul acesta?

Articol scris pentru Pagini cu sufletCategorii:Cărți

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: