Tehnologia mă menține creativă oferindu-mi diversitate și experiențe unice

Pentru cei care mă cunosc, nu este o noutate că iubesc cărțile, poveștile și scrisul. Fără cuvintele creatoare de povești viața mi-ar fi anostă, iar adevărata mea esență ascunsă.

Oricât de mult îmi plac operele clasice și oricât de mult îmi place să îmi imaginez (în timpul lecturilor) că sunt parte din acele timpuri, realitatea este că sunt într-un fel… atemporală.

Mi-ar plăcea să port rochii de epocă și să cobor din caleașcă în timp ce întind mâna acoperită de mănușa elegantă tânărului chipeș care mă curtează, dar nu trăiesc în acele timpuri, iar aceste experiențe sunt doar în imaginația mea. Și, de imaginație chiar nu duc lipsă!

Spacer
IT comes home
Sursă foto: Spacer

Creativitatea mă face atemporală

Am mai pomenit și cu alte ocazii că îmi place să fiu personajul propriei mele vieți și să îmi conturez propria poveste. Ei bine, nu am menționat că viața mea este, de fapt, o povestire în ramă. Să nu vă imaginați că sunt (chiar) o lunatică! Nu, sunt o persoană ancorată în realitate, căreia îi place să viseze și să își folosească creativitatea în fiecare aspect al vieții.

Atunci când nu sunt „teleportată” în vreo lume literară ascunsă în filele vreunei cărți, creez eu însămi mici lumi pentru alți cititori curioși. Pentru asta, tehnologia îmi vine în ajutor și îmi devine, prin intermediul tastaturii, o extensie a minții și imaginației mele.

Experiențele mele în timpuri și spații diferite de realitatea în care trăiesc, nu se opresc aici. Tehnologia este o altfel de poartă către necunoscut și inedit.

Jocurile pe calculator îmi cresc creativitatea

Nu mă consider un jucător profesionist, dar atunci când îmi rezerv timp pentru câte un joc nou, mă fascinează în aceeași manieră ca o lectură de calitate.

De exemplu, prin intermediul tehnologiei am cutreierat o mulțime de planete în No Man’s Sky și am vazut climate și animale pe care mi-ar fi fost greu să mi le imaginez fără o astfel de experiență.

Când ești pasionat de gaming nu doar jocul este cel care îți captează interesul, ci și tehnologia folosită. Trebuie să ai un laptop cu specificații tehnice pe măsura jocurilor alese, dar și un mouse, mousepad, tastatură și scaun de gaming.

Orele petrecute în The Forest ar fi agonizante fără confortul unui scaun special gândit pentru a oferi confortul și funcționalitatea de care am nevoie.

Fotografie de Alexander Kovalev pe Pexels.com

Când sunt alături de prieteni în lumile virtuale în care alegem să trăim sau să luptăm, îmi sunt de folos căștile de gaming pentru a ne putea auzi și a putea discuta strategii sau să ne sărim în ajutor în caz de nevoie. Pentru cei care nu sunt pasionați de gaming țin să precizez că explorarea planetelor străine si a insulelor părăsite este o adevărată luptă de supraviețuire. Logica și creativitatea sunt atribute care îți pot salva viața, ca și în realitate. Jocurile de acest gen sunt o simulare a realității în care trăim toți; doar schimbăm scenariu și, din siguranța casei noastre, trăim de parcă ne-am fi născut altcineva, altundeva.

Căutând noi produse care să îmi îmbunătățească experiența virtuală, am descoperit câteva lucruri foarte utile oferite de cei de la Spacer. De exemplu, un covor de gaming chiar m-ar ajuta să îmi protejez parchetul de uzură. Preferatul meu este cel care are aspectul unui cadran de ceas.

Scaun gamer Spacer
Covor gaming Spacer
Sursă foto: spacer.ro

Boxa de gaming este un alt produs care mi-a atras atenția. Poate pentru că îmi imaginez deja cum explorez fundul oceanului în Subnautica ascultând melodia mea preferată din acest joc, „Subnautic Stimulus”. Însă, până la achiziționarea unei boxe speciale pentru gaming am să mă bucur de experiența auditivă oferită de jocurile preferate utilizând boxa portabilă.

Călătoriile sunt surse ale inspirației și creativității

Atunci când timpul îmi permite, îmi place și să experimentez teritorii și lucruri noi, în realitate. În viață trebuie echilibru, nimic nu este benefic în exces, iar fiecare experiență oferă ceva nou, diversitatea stimulând creativitatea.

În categoria sport și călătorie am găsit un rucsac potrivit pentru a putea purta cu mine laptop-ul, atât în călătorii, cât și zilnic, când merg la birou.

Oricât de pitorească ar fi locația aleasă, tehnologia nu poate să lipsească din preajma mea: telefonul cu audiobook-ul preferat sau muzica relaxantă în serile de vară, petrecute alături de partener. Când deplasarea este alături de grupul de prieteni, boxa este un must-have pentru o vacanță reușită.

Ce rol joacă tehnologia la tine acasa?

Articol scris pentru SuperBlog 2022.Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 3. Cum m-a ajutat tehnologia să devin creativ? Incursiune în lumea Spacer.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: