Self Storage – mai mult spațiu pentru o viață fără griji

În fiecare zi, adunăm. Trăim clipe și savurăm momente pentru a colecta amintiri și experiențe. Dar, oricât de multe am avea în colecția de amintiri sau în cufărul cu momente frumoase al sufletului nostru, de-a lungul vieții agonisim și bunuri. Multe, multe obiecte, unele utile, altele doar proiecții ale anumitor clipe petrecute în vacanță sau alături de cineva drag.

Cum să renunț la ursuleții de pluș din copilărie? Cum să arunc zecile de cărți cumpărate și citite în ultimii ani? Le depozitez pe toate, alături de bradul de crăciun și decorațiunile de Halloween. E un pic de înghesuială, dar merită. Toate aceste lucruri sunt parte din mica mea avere, nu am cum să mă despart de ele.

Și nu, nici de bicicletă. Chiar dacă face ca holul să fie mai strâmt. Mă amăgesc cu ideea că, oricine intră în casă știe că sunt o persoană sportivă. Merită, nu?

Lunile trec, anii se adună și odată cu ei și lucrurile din casă. Am ajuns să locuiesc înconjurată de cutii.

Copiii au venit și ei, cu propriul bagaj (bine, recunosc, de fapt, chiar eu l-am cumpărat); căruciorul și jucăriile lor au fost, parcă, picătura care a umplut paharul (a se citi, apartamentul).

Nu toate apartamentele au boxe și astfel, mulți dintre noi avem nevoie de spații de depozitare pentru a putea avea o casă aerisită, nu o aglomerare de cutii și cutiuțe.

Credeam că nu voi mai reuși vreodată să simt că respir în propria casă. Situația mă făcea să acumulez și tot mai multă frustrare pentru că, apartamentul ar fi trebuit renovat. Cum să mă apuc de văruit și schimbat geamuri cu toate aceste cutii care îmi înmagazionau viața în jurul meu? Ce puteam face cu ele?

M-am tot frământat vreo jumătate an. Și prin frământat, mă refer că ajunsesem exasperată și simțeam că încep să dezvolt simptome ale claustrofobiei. Nu mă mai puteam relaxa, concentra sau odihni.

LaDepozit - Depozite de inchiriat

– Mă duc până LaDepozit și apoi vin să bem o cafea.

– Ce depozit? Nu ai terminat programul de lucru?

– Ah, ba da. Dar merg doar să iau schiurile lui Matei din boxa de depozitare. Mâine plecăm la munte și Adrian a uitat să i le ia când a fost ieri.

– De când aveți voi boxă de depozitare? Despre ce vorbești, doar stăm în același cartier!

– De acum trei luni. Am făcut contract cu cei de la LaDepozit. Am aflat de ei de la firmă, acolo au descărcat marfa pe care o primisem mai devreme decât ne așteptam.

Deja simțeam un val de euforie străbătându-mi corpul. Oare înțeleg bine ce îmi spune Mihaela?

– Adică… Tu vrei să spui că există o firma care oferă închiriere spații depozitare?

– Da, normal. Cum, tu nu știai? Cei de LaDepozit au spații de depozitare moderne, curate, securizate, cu suprafețe între 1,75 și 28 de metri pătrați. Și, da! Poți să le accesezi oricând, poți merge chiar și cu tirul! Și pentru că știu că ești mai… suspicioasă, îți zic și asta: doar tu ai acces la boxa ta de depozitare și spațiile sunt monitorizate nonstop cu sisteme de alarmă și camere video. Dar mă cam grăbesc, intră la ei pe site, caută La Depozit și vorbim când ajung. Abia aștept să îți povestesc planurile pentru weekend!

LaDepozit - Depozite de inchiriat

Self Storage – mai mult spațiu pentru o viață fără griji

Nu am stat deloc pe gânduri. Simțeam o nerăbdare ca atunci când ești adolescent și urmează să te întâlnești cu persoana care îți place, sau când ești copil și știi că nu mai este chiar mult până ajunge Moș Crăciun. Îmi încolțise speranța în suflet și bucuria mi se împletea cu teama de a nu fi înțeles ceva greșit.

Auzisem de self storage, dar nu la noi în țară. Văzusem în filme și emisiuni cum oamenii au anumite spații, de mici dimensiuni, închiriate pentru a putea depozita acolo obiectele la care nu vor să renunțe, dar pe care nici nu doresc să le păstreze în apartament.

Am căutat LaDepozit și am intrat cu repeziciune pe site-ul lor. Era adevărat! LaDepozit oferea servicii de depozitare individuală în containere maritime. Puteam să am propriul meu container de depozitare și să respir în propria casă!

Am încercat să îmi păstrez rațiunea limpede, nu puteam lua decizia fără a cântări atent lucrurile. Înainte să solicit o ofertă, trebuia să văd care sunt condițiile. Am descoperit că durata minimă pentru închirierea unui spațiu de depozitare este de o lună și că doar eu voi avea cheia de acces a spațiului pe care îl închiriez. Și, pentru un plus de siguranță, pot instala o alarmă individuală conectată la sistemul lor de securitate.

LaDepozit - Depozite de inchiriat curate si monitorizate

Bine, siguranța și perioada contractuală erau acoperite. Dar, cum mutam toate acestea? Noi nu aveam mașină. Deja entuziasmul începea să scadă, dar am continuat să citesc. Nu puteam să mă fac că nu văd această luminiță de la capătul tunelului.

Norocul mi-a surâs. LaDepozit oferea unelte pentru manipulare (lize, cărucioare, chingi), dar și alte servicii extra precum: transport (dubă sau platformă auto), închiriere dubă (cu sau fără șofer) și servicii de manipulare și împachetare.

Amintindu-mi acum, cel mai dificil lucru a fost să mă decid de cât spațiu am nevoie. Dar, cu calm am trecut repede și peste această dificultate. Prima dată, am cerut ofertă pentru o boxă de depozitare mai mică, pentru a depozita acolo tot ceea ce îmi ocupa spațiul casei și de care știam sigur că mă pot lipsi pentru o perioadă destul de lungă de timp. Am dus acolo bicicleta și jucăriile copiilor care nu puteau fi folosite în sezonul rece. Am păstrat bradul, dar urma și acesta să fie depozitat în spațiul lui special după Anul Nou.

Apoi, în primăvară, după ce am făcut pregătirele necesare, am cerut o altă ofertă pentru un container depozitare în care am ținut toate lucrurile pe perioada renovării.

LaDepozit - Depozite de inchiriat

Chiar și acum folosesc spațiile de depozitare închiriate de la LaDepozit și simt că mi-am recăpătat locuința. Am lucrurile în ordine, casa este aerisită și spațioasă. Atunci când am nevoie de ceva, este foarte ușor să mă duc la depozitul meu și să îmi iau lucrul dorit.

Nu a fost niciodată mai ușor să depozitez lucruri!

Tu cum faci să ai cât mai mult spațiu în casa ta?

Articol scris pentru SuperBlog 2022.

Sursă foto: LaDepozitCategorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 10. Self Storage – mai mult spațiu pentru o viață fără griji 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: