Atinsă de magie (recenzie)

Se pare că nimic nu e sigur pe lume. În secunda unu crezi în ceva, doar pentru ca secunda doi să îți întoarcă lumea pe dos.

Simțeam un tremur în piept, care urca încet spre gât, amenințând să mă sugrume.

Adam m-a respins din nou, iar singura persoană despre care credeam că mă iubește sincer, e convinsă că sunt o egoistă acaparată de propria persoană.

Cum supraviețuiești după așa ceva? Cum te ridici și îți continui viața?

Tremurul din piept îmi ajunsese în gât și mă sufocam cu propriile lacrimi, cu propia viață mizeră, cu propria suferință.

Simțeam nevoia acută să țip, să eliberez orice ar fi fost acel ceva care mă sufoca.

Corpul mi se scutura în convulsii și am știut că nu îl mai pot opri.

Așa că am țipat.

„Atinsă de magie” – Ramona Badea

De data aceasta, am să vă prezint o recenzie într-o manieră diferită. De ce? Pentru că „Atinsă de magie“ este un roman diferit pentru mine.

În primul rând, este primul roman al cărui autor îmi este cunoscut încă dinainte să aflu de carte. Pe Ramona Badea, autoarea cărții „Atinsă de magie“, am avut ocazia să o cunosc în cadrul comunității SuperBlog. Și chiar dacă concurăm amândouă în cadrul același competiții, asta nu ne-a oprit să colaborăm sau să ne citim.

Urmărindu-i blogul, am descoperit că Ramona Badea scrie mai mult decât articole pe diverse teme. Ramona Badea scrie literatură!

Atinsa de magie - Ramona Badea

Atinsă de magie

„Atinsă de magie” este un roman în două volume scris de Ramona Badea și se încadrează în categoriile ficțiune, fantasy, romance, young adult. Este recomandat celor cu vârsta de peste 16 ani și este o lectură interesantă pe care aș fi devorat-o la vârsta adolescenței și pe care am savurat-o acum, la maturitate.

Bine, recunosc că nu am citit, chiar dacă pe blogul Ramonei pot fi găsite ambele cărți gratis. Însă, tot pe ramonaspune.ro am descoperit audiobook-ul primului volum.

M-am bucurat că am ales să ascult „Atinsă de magie” în lectura autoarei pentru că vocea plină de expresivitate a dat un plus de farmec poveștii pline de iubire și magie.

Acțiunea cărții se desfășoară în România, iar personajele nu doar că sunt complexe și pline de trăiri, dar mai au și ceva… magic.

Da, cartea Ramonei Badea este despre ființe magice (vampiri, semivampiri, magi, tămăduitori și alte creaturi atinse de magia neagră precum vârcolaci, trezitori – sunt un fel de necromanți -, jurați – oameni care au făcut un pact cu Diavolul).

Cea mai de temut creatură atinsă de magie este Nosferatu (un vampir transformat, nu născut) și, chiar dacă noi, oamenii, nu știm mai nimic despre aceste creaturi magice, învățăm multe informații alături de Ariana, la Colegiul Sfântul Nectarie care este cel mai mare centru al Vânătorilor din România.

Atinsa de magie - Ramona Badea

La 17 ani, Ariana, semivampir, ajunge la această școală pentru copiii atinși de magie după ce a studiat la școli din mai multe țări ale lumii. Școala din România o surpinde pe Ariana în mai multe moduri. În primul rând, este o școală mixtă, adică aici studiază mai multe specii atinse de magie. Apoi, aici Ariana își face în sfârșit o prietenă. Dar, cea mai mare surpriză a venit din partea mentorului ei. Ei bine, Adam este cel care i-a furat iremediabil inima. Și asta, chiar de la prima vedere.

– Cred că m-am… am reluat eu.

– Am auzit de prima dată. Crezi sau chiar așa e?

– Am sperat să nu, m-am mințit că nu, m-am amăgit că nu, dar… da. M-am îndrăgostit de el, am recunoscut.

– Dar cum naibii? E atât de…

– Rece. Inflexibil. Impasibil. Distant. Uneori arogant. Și total neinteresat de mine. Dar foarte, foarte sexy, am zis dintr-o suflare.

[…]

– Și ce o să faci?

– Păi, nimic, am zis eu. El e mentorul meu și e suficient de mare încât să îmi fie… nu știu.

– Nu e suficient de mare ca să îți fie nimic. Are 22 de ani. Cinci ani diferența nu e atât de mare.

– Poate dacă aș fi majoră. Și dacă nu aș fi încă la școală. Și dacă nu ar fi mentorul meu. Și dacă ar manifesta vreo fărâmă de interes pentru mine, în afară de ăla de a mă instrui.

„Atinsă de magie” – Ramona Badea

Antrenamentele și exercițiile pe care cei doi le aveau de făcut periodic, nu ajută pentru a ține sub control pasiunea pentru bărbatul care îi transmite semnale contradictorii. De cele mai multe ori, Adam se comportă de parcă nu ar observa-o, iar răceala lui o doare pe tânara îndrăgostită.

Împletirea magiei cu drumul anevoios al dragostei adolescentine (mai ales interzise, fiind vorba de mentorul său) fac din această carte un adevărat deliciu.

Vocea autoarei m-a purtat prin campusul colegiului și prin împrejurimile Brașovului și m-a făcut să am emoții de fiecare dată când Ariana avea vreun test de dat.

Dar, cel mai mult m-a atins finalul. O să spuneți că este normal, doar este finalul unei cărți, dar mi s-a părut special. Am descoperit gândurile lui Adam și motivul pentru care iubirea Arianei este neîmpărtășită. Am trăit durerea amândurora și am rămas cu speranța că, poate, în cel de-al doilea volum lucrurile se vor rezolva. Dragostea ar trebui să învingă, dar atunci când în scenă luptele sunt duse și cu ființe de-a dreptul rele, nimic nu mai este sigur.

Chiar dacă am prezentat succint ideea cărții, acțiunea este palpitantă, iar esența romanului „Atinsă de magie” este prețioasă. Sentimentul trăit în timp ce ascultam „Atinsă de magie” a fost asemănător cu cel avut în trecut, când citeam seria Twilight. Diferența o face spațiul în care se desfășoară acțiunea, oferind familiaritate și posibilitatea de a ne imagina mult mai realist lupta acestor creaturi magice în zona Brașovului, o zonă deja cunoscută pentru existența creaturilor precum vampirii. Un plus pe care l-am găsit acestei cărți young adult este faptul că acest roman este unul de inițiere, Ramona Badea reliefează, cu mult farmec, transformarea lăuntrică a Arianei, în funcție de experiențele prin care aceasta trece.

Zilele treceau repede, prea repede. Vremea era tot mai caldă, ducându-ne cu pași repezi către începutul lunii mai. Elevii din anii 10 și 11 nu se mai țineau de petreceri și distracții. Toți erau concentrați pe următoarele cumpene care se zăreau venind.

Vorbeam mai puțin, dar învățam mai mult. Atmosfera parcă se schimbase și pot să jur că dacă te uitai atent în camera de zi, vedeai copii dezbrăcându-și copilăria, lăsând-o acolo, pe canapea, și ridicându-se adulți plini de griji, care aveau în minte un singur lucru: reușita.

„Atinsă de magie” – Ramona Badea

Ariana se inițiază în tainele vieții, inclusiv pe plan amoros, în timp ce își finalizează pregătirea profesională, urmând să devină Vânător. Abia acum, când iese pe teren alături de Adam pentru a susține diferite teste, Ariana începe să devină conștientă de pericolul și tensiunea de care va avea parte după terminarea școlii. Și totuși, chiar dacă face față unor provocări ce îi pun viața în pericol, nu poate înțelege ceea ce se întâmplă între ea și bărbatul care i-a trezit simțurile. Gestionarea emoțiilor și a problemelor cu care orice adolescent se confruntă o fac pe Ariana să se descopere și… chiar are ce descoperi!

Dar, am să vă las pe voi să aflați mai multe despre misterele acestei fete atinsă de magie lecturând sau ascultând această carte fantasy gratis disponibilă pe blogul autoarei Ramona Badea.

Eu zic că merită citit acest roman, mai ales că te poți bucura de o carte gratis despre magie, iubire, suferință și descoperire de sine. Abia aștept să citesc volumul al doilea al romanului „Atinsă de magie” și să revin cu un articol despre el!Categorii:Autori români, Cărți, Ramona Badea, Recenzii

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Ramona Badea – autoarea romanului „Atinsă de magie” (interviu) – Bookmymind

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: