Ramona Badea – autoarea romanului „Atinsă de magie” (interviu)

Ramona Badea s-a născut în anul 1988, în București. Locuiește încă în orașul natal, unde își desfășoară activitatea și de unde transmite povești, prin intermediul blogului ramonaspune și al canalului de youtube.

Dar, să o iau cu începutul. De Ramona Badea am aflat în cadrul competiției SuperBlog și am cunoscut-o puțin mai bine atunci când am colaborat pentru „Cufărul cu povești fermecate” – antologie pentru copii, ce poate fi ascultată pe canalul de youtube al Ramonei Badea.

Nu a durat mult până am descoperit că Ramona Badea este autoarea romanului „Atinsă de magie”. Faptul că Ramona Badea pune la dispoziția celor interesați romanul în mod gratuit (primul volum în varianta e-book și audio-book, cel de-al doilea volum în varianta e-book) m-a intrigat.

Acultând audiobook-ul primului volum, am fost curioasă să descopăr mai multe despre autoarea romanului fantasy „Atinsă de magie”. În urma interviului cu Ramona Badea, am descoperit un om cald, sensibil, căruia îi place, în primul rând, să creeze.

Am să vă las pe voi să citiți și să descoperiți mai multe despre Ramona Badea în interviul de mai jos:

Ramona Badea – autoarea romanului „Atinsă de Magie

Bookmymind: Pentru cei care nu o cunosc pe Ramona Badea, cine este ea?

Blogger pe ramonaspune.ro, scriitor, om de marketing ce își iubește jobul, visătoare incurabilă.

Bookmymind: Cât de mult seamănă personajul tău, Ariana, cu tine? Mai bine zis, cât de mult din tine ai pus în ea?

Nu am intenționat să o fac după chipul și asemănarea mea, dar îți dai seama că într-un fel sau altul, mi-am pus amprenta asupra aei. Totuși, cred că Ariana este mult mai ambițioasă și mai competitivă decât mine. Este sarcastică și uneori tranșantă, aici recunosc, de la mine. 🙂

Totuși, eu nu aș alerga never ever atât de mult după un tip, fie el și Adam Oslov. 🙂

Bookmymind: Ce te inspiră să scrii? Ai un anumit ritual pentru a găsi și menține inspirația?

Mă inspiră tot ce văd, citesc, vizionez. La mine, scrisul a venit ca un răspuns firesc la întrebarea „Ce fac cu toate scenariile astea pe care le am în cap?”.

Nu am un ritual sau un program zilnic de scris, mi se pare că asta ar ucide puțin din frumusețe. Totuși, atunci când mă apuc de un proiect mai complex, cum ar fi un roman care prezintă un Univers diferit de al nostru, îmi fac niște schițe înainte, notez cum funcționează societatea, ce rase există, ce secrete vor ieși la iveală, chiar și ce se va întâmpla, în mare, în fiecare capitol.

Bookmymind: Cât de important este scrisul pentru tine? Dacă ar fi să înlocuiești scrisul pe blog cu altceva, ce ai alege să faci?

Am multe pasiuni: îmi place să colorez, să fac diverse chestii handmade (semne de carte, magneți, să tricotez pături sau chiar haine), să decorez, să organizez diverse evenimente, mai ales online.

Dacă nu aș fi fost blogger, aproape sigur aș fi fost vlogger, dar nu știu pe ce domeniu. Sau poate aș fi fost narator de audiobook-uri. Ceea ce, într-un fel, deja sunt.

Bookmymind: Care sunt scriitorii/cărțile tale preferate?

Uhh… greu de spus. Cred că am avut mai degrabă perioade în care aveam câte un scriitor favorit: în liceu a fost Paulo Coelho și Gabriel Garcia Marquez, după aceea, prin facultate, Agatha Christie și Boris Akunim, apoi Cristina Nemerovschi.

Printre cărțile mele preferate se numără „Harry Potter” de J. K. Rowling, „Urzeala tronurilor” de G. R. R. Martin, „Elantris” de Brandon Sanderson, „Academia Vampirilor” de Richelle Mead, „Privighetoarea” de Kristin Hannah, „Printre tonuri cenușii” de Ruta Sepetys, „Zilele noastre care nu vor mai fi niciodată” de Cristina Nemerovschi, „Pacienta tăcută” de Alex Michaelides, „Să nu râzi” de Raluca Feher, „Jocul lui Ender” de Orson S. Card, „Un drum lung către o planetă mică și furioasă” de Becky Chambers, „Divergent” de Veronica Roth, „Jocurile foamei” de Suzanne Collins și multe, multe altele, dar mă opresc aici, deși aș putea să umplu pagini întregi cu titluri de cărți minunate.

Bookmymind: Va exista o variantă tipărită a romanului „Atinsă de magie”?

Puțin probabil. Scopul meu nu a fost niciodată să public acest roman în format clasic, tipărit.

Totuși, dacă mi-ar propune o editură să public, nu aș refuza, dar ca asta să se întâmple, ar trebui să corectez și chiar să rescriu anumite părți.

Bookmymind: Care au fost cele mai mari obstacole întâmpinate în timpul scrierii celor două volume ale romanului „Atinsă de magie”?

M-am blocat la un moment dat, pentru că nu știam dacă să scriu povestea în trei volume sau în două. Aș fi avut material pentru trei volume, dar mi se părea că mă întind prea mult și mi-a fost teamă, totuși, să nu plictisească.

Bookmymind: Care este cea mai mare recompensă (materială și/sau sufletească) obținută din scris?

Prima recompensă apare imediat ce scriu și este efectul de descărcare a unor emoții, sentimente, trăiri. Scrisul are un efect extraordinar de catharsis. Apoi, fiecare apreciere, fiecare recenzie sau comentariu este o recompensă sufletească pentru mine.

Am și recompense materiale ce vin din scris, dar nu din scrisul de povești, ci din content marketing.

Bookmymind: Dacă ai fi una dintre ființele atinse de magie, care ai fi?

Iată o întrebare la care pot să răspund fără să mă gândesc vreo secundă! Aș vrea să fiu vampir, desigur. Cred că aveam vreo 8 ani când am văzut prima dată un film cu vampiri și atunci m-am îndrăgostit de ideea asta, mi-am dorit să devin vampir. De atunci și până acum, nu a venit nimeni să îmi spună că am crescut, sunt adult, să las vampirii în pace și să îmi văd de treaba mea. 🙂

Bookmymind: Dacă ai putea călători în orice timp și în orice loc, unde ai vrea să mergi?

Scoția anilor 1500-1700. Serialele „Reign” și „Outlander” sunt de vină, m-au făcut să mă îndrăgostesc de Scoția acelor ani.

Bookmymind: Ce superputere ai vrea să ai?

Și asta e simplu: să zbor. Pentru că înainte de vampiri, filme și seriale SF și fantasy, chiar și înainte de cărțile pe care le citeam eu singură, a fost o poveste pe care am iubit-p din tot sufletul meu de copil: Peter Pan.

În plus, cât ar fi de tare să pot ajunge oriunde, fără trafic și fără bani pentru carburant sau pentru bilet de avion?

Bookmymind: Ce ai vrea să le transmiți cititorilor și viitorilor tăi cititori?

Citiți.

S-ar putea să vă prindă romanul meu, „Atinsă de magie”, dar dacă nu e genul vostru… e ok, înțeleg. Dar citiți. Citiți ce vă place și nu permiteți nimănui, niciodată, să vă judece pentru alegerile în materie de cărți.

Îi mulțumesc Ramonei Badea pentru disponibilitatea de a răspunde acestor întrebări și vă invit să îi descoperiți creațiile (dacă nu ați făcut-o deja) pe ramonaspune.Categorii:Dialog cu autori, Interviu

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: