Duc copilul din mine să vadă „Lilu, Lilu, Crocodilu’” la cinema

Când eram copil, televizorul era o cutie magică pentru mine. Mă fascina cât de multe lucruri nemaivăzute încăpeau în atât de puțin spațiu. De multe ori, mă întrebam ce s-ar întâmpla dacă ecranul nu m-ar mai despărți de lumea colorată din fața mea? Ar putea personajele din desene să locuiască cu mine sau aș putea să plec eu în lumea lor plină de aventuri?

Anii au trecut și magia televizorului a început să dispară. Am aflat că nu sunt la câțiva centimentri distanță de tot ceea ce se întâmplă pe micul ecran și, că nu tot ce este acolo e chiar așa cum îmi imaginam eu. Am descoperit, treptat, ce este un film și cum erau create desenele animate pe care le urmăream cu sufletul la gură.

Totuși, realitatea nu m-a făcut să mă îndepărtez de povești. Au rămas în viața mea, ce e drept, mai mult sub forma cărților și, mai rar, sub forma unui film.

Totuși, o animație sau o comedie își găsește loc în viața mea și este transformată într-un eveniment. Noroc cu cinematograful și cu magia în care ne învăluie în timpul petrecut în fața marelui ecran. Ascunsă în scaunul confortabil, cu aroma de popcorn pe buze, mă simt din nou copil; bine, un copil într-un corp adult, dar cine spune că ceva este imposibil?!

În copilărie, filmele la cinematograf nu erau o opțiune pentru mine. Câteodată, mă gândesc că ăsta o fi motivul pentru care nu sunt un cinefil cum trebuie. Tocmai din acest motiv, îmi doresc ca prichindeii din viața mea să poată cunoaște gustul unui film vizionat la cinema. Și asta, înainte ca viața să fure din farmecul copilăriei. Prin ochii unui copil totul este mai spectaculos, mai grandios și mai plin de culoare.

Lilu, Lilu, Crocodilu

În luna decembrie, vreau să îmi reamintesc cum este să fii copil. Măcar pentru o perioadă limitată. Și, nu oricum, ci cu îndrăgita poveste pentru copii „Lyle, Lyle, Crocodile”. Filmul va rula subtitrat și dublat în limba română, deci este o ocazie minunată să transform acest moment într-un eveniment pentru familie, într-o sărbătoare pentru toate vârstele. Această ieșire la cinematograf va fi simțită ca o sărbătoare și pentru că data de lansare a filmului la cinema, în România, este 23 decembrie 2022.

Pentru mine, vizionarea filmului „Lilu, Lilu, Crocodilu‘” la cinema este o modalitate de a oferi bucurie și de a-mi oferi bucurie. Așa cum spuneam, nu sunt un cinefil, dar sunt o persoană care iubește să petreacă clipe pline de bucurie și farmec alături de cei dragi. În plus, un film precum acesta poate fi o modalitate de apropiere între membrii familiei, dar și de familiarizare a copiilor cu lumea poveștilor.

Poate că această perioadă din an mă face nostalgică ori poate că, uneori, copilul din mine își dorește să fie scos la suprafață și să se bucure cot la cot cu adultul ce a devenit, dar aștept să merg la acest film cu nerăbdarea pe care o aveam în copilărie când îl așteptam pe Moș Crăciun și, pe care o mai simt și astăzi, când îmi aștept comanda cu noile lecturi.

Tu cum îți răsfeți copilul din tine, dar și copiii din viața ta? Care a fost ultimul film pe care l-ai vizionat la cinema și care e următorul pe lista ta?

Articol scris pentru SuperBlog 2022Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 22. De la filmele copilăriei la distracția în familie de astăzi, la cinema

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: