Cum aleg serviciile de Hosting

Atunci când te avânți pe apele tumultoase ale internetului (indiferent că ai un blog, un magazin online sau un site web) este important să cunoști câteva noțiuni care să te ajute (pe tine, dar și publicul căruia i te adresezi).

Când vrei să îți creezi o prezență în mediul online (diferită de cea de pe rețelele de socializare), ai nevoie de o „căsuță”, de un spațiu al tău unde să poți fi găsit atunci când cineva vrea să te viziteze: îți trebuie găzduire web.

Fotografie de Monoar Rahman pe Pexels.com

Cum alegem serviciile de hosting?

Acum 3 ani, când am început să scriu pe blog, nu știam mai nimic despre ce presupune găzduirea web sau cât de importantă este ea. Treptat, experiența a început să își spună cuvântul și am descoperit câteva reguli după care mă ghidez atunci când aleg găzduire profesională.

Prețul

Aș minți dacă aș spune că prețul nu este un criteriu important de selecție atunci când aleg hostingul pentru blogul meu.

În primul rând, trebuie să aleg un serviciu de hosting care să se potrivească nevoilor mele. Nu are rost să plătesc pentru un serviciu pe care nu îl folosesc la adevăratul potențial.

Un alt aspect strâns legat de preț este costul transferului. Dacă transferul este gratuit, adică dacă eu doar trebuie să trimit datele de autentificare de la fostul furnizor, am făcut o economie, deci sunt în câștig.

Acces la cPanel

Aș putea spune că cPanel este panoul de control preferat, datorită ușurinței cu care poate fi utilizat. Cu cPanel mi se pare simplu să creez, administrez și gestionez site-urile mele.

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Backup extern zilnic

Sunt o persoană prevăzătoare, iar necunoscutele internetului îmi arată, din nou, utilitatea acestei caracteristici. Pentru mine este foarte important să știu că datele mele sunt într-un loc sigur (în afara site-ului) și că orice public, nu se pierde.

Backup-ul extern zilnic este un detaliu la fel de important ca și securitatea atunci când aleg serviciile de hosting potrivite pentru mine.

Și dacă tot am pomenit de securitate, acum știu cât este de important ca site-ul să fie protejat de atacuri cibernetice.

Asistență (suport)

Oricât de familiarizată m-aș considera cu tehnologia, este un criteriu determinant pentru mine acordarea asistenței non-stop. Așa cum spuneam mai sus, sunt prevăzătoare. Adică da, știu că pot să îmi administrez singură site-urile, dar dacă totuși se întâmplă neprevăzutul? Dacă apare o situație pe care nu am intuit-o și am nevoie de ajutor?

Atunci când spun suport non-stop, mă refer la servicii de asistență care să ofere soluții și ajutor cu promptitudine. Bineînțeles, mă interesează ca acest suport să îmi fie acordat ca urmare a unei interacțiuni umane. Chiar dacă tehnologia s-a infliltrat pe toate planurile vieții noastre, interacțiunea cu o persoană are avantajele ei, imposibil de reprodus de către roboți.

În situația în care nu înțeleg cum să rezolv o problemă, este mult mai probabil ca o persoană să îmi ofere rezolvarea, din cauza puterii de înțelegere și a adaptabilității de care doar ființele umane sunt capabile.

Alte detalii

Alegerea serviciului de hosting poate fi o reală provocare, mai ales la început. Acum însă, știu că trebuie să fiu atentă inclusiv la timpii de încărcare și la uptime (perioada de timp în care un sistem merge fără întreruperi).

Pentru o bună viteză de citire/scriere a datelor este important hardware-ul. Prețul diferă între HDD (hard disk drive – cea mai ieftină soluție de stocare, ce se bazează pe părți mobile, fiind cele mai lente la citire-scriere), SSD (solid-state drive – nu conține părți mobile, se bazează pe flash și sunt mai rapide față de HDD ) și NVMe (Non-Volatile Memory Express este cea mai rapidă unitate disponibilă pe piață, fiind un tip de stocare flash care nu conține părți mobile) direct proporțional cu performanța. Pentru a mă asigura că totul merge la parametri optimi îmi doresc cel puțin SSD (NVMe-ul este de preferat, dar costurile sunt mai mari și nu sunt justificabile pentru un blog; în schimb NVMe-ul este recomandat atunci când sunt utilizate aplicații web solicitante, fișiere video mari).

Dacă cerințele de bază au fost îndeplinite (preț, cPanel, backup, securitate, asistență umană) diferența o fac detaliile precum oferirea unui e-mail profesional. E-mailul profesional este un accesoriu al prezenței online, un fel de carte de vizită cu care publicul intră în contact. Dacă formatul este xxxxx@numeledomeniului, senzația de profesionalism oferită vizitatorilor este mai mare.

Sursă foto: HostPrior

HostPrior este locul în care oamenii vin să-și numească ideea, să creeze un brand convingător și un site web elegant.

Am aflat că dacă aleg găzduire HostPrior toate cerințele de pe lista mea sunt îndeplinite. În plus, dacă achiziționez pachetul de care am nevoie pe un an, beneficiez de performanță dublă și o garanție de rambursare a banilor de 365 de zile.

Pentru nevoile mele aleg serviciile de găzduire WordPress și beneficiez de viteză, siguranță și profesionalism.

Atunci când am început aventura blogosferică nu știam mai nimic nici despre WordPress, iar învățarea a fost greoaie și constantă. Un avantaj pe care l-am descoperit atunci când am aflat de serviciile de găzduire de la HostPrior a fost posibilitatea de a avea site-ul creat chiar de către cei care îți oferă găzduirea.

În cazul meu, nu este vorba despre crearea integrală a unui site, dar este utilă posibilitatea consultării unui expert atunci când intervine orice fel de problemă.

Și, chiar dacă am ales un pachet mai mic, adaptat nevoilor curente, upgrade-ul la un alt tip de găzduire web se face la fel de simplu, cu un singur click (nu este nevoie de instalarea sau dezinstalarea vreunui fișier, toate datele migrând automat).

Server-ul este casa blogului meu

Dacă la început nu consideram importantă găzduirea, în timp am descoperit că aceasta este vitală pentru buna funcționare a blogului meu. Alegerea companiei de la care să achiziționez serviciile de hosting e similară cu alegerea cartierului în care să îmi cumpăr o locuință.

Serviciile de hosting trebuie să îmi ofere siguranță și să îmi optimizeze performanța (adică să îmi îmbunătățească situația). Totodată, trebuie să îmi ofere adaptabilitatea și sentimentul de apartenență (echipa de experți care oferă suport și asistență tehnică sunt noii mei „vecini” la care apelez ori de câte ori am vreo situație mai dificillă).

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2023



Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: