Igiena e primul pas pentru a te simți în siguranță

De când cu pandemia, am devenit cu toții mai atenți la curățenia și igiena din jurul nostru. Dacă înainte de pandemie nu eram foarte interesată de modul în care este întreținută curățenia în spațiile publice, acum sunt ca un mic detectiv, atent la orice colțișor și la orice posibilă normă de igienă încălcată.

Criteriile mele sunt cu atât mai stricte cu cât spațiul public în care ajung este înrudit cu domeniul medical. Aici mă aștept ca totul să fie „curat ca lacrima”, iar microbii, virușii și bacteriile inexistente.

Nu consider că un teatru, un salon de înfrumusețare sau o sală de fitness trebuie să colcăie de inamici microscopici ai organismului uman, dar parcă este total de neiertat când lucrurile acestea se întâmplă în spitale sau clinici medicale. Mi se pare de neconceput să mergi într-un centru medical pentru a trata o afecțiune și să pleci acasă cu o colecție de boli cauzate de bacteriile adunate de prin spital.

Fotografie de cottonbro studio pe Pexels.com

Cum se întâmplă asta? Cum ajungem să nu mai fim în siguranță acolo unde sănătatea ar trebui să fie restabilită?

În primul rând prin lipsa condițiilor de igienă. Între curățenie, igienă și dezinfectare sunt câteva diferențe care pot schimba deznodământul unei vieți. Curățenia este cea care se vede cu ochiul liber (lipsa prafului, a petelor și a murdăriei), igienizarea și dezinfectarea fiind pașii următori. Prin igienizare, bacteriile sunt reduse de pe suprafețe. Însă, pentru eliminarea bacteriilor (nu doar pentru reducerea numărului) și virușilor este nevoie de dezinfectare.

Cum aș menține curățenia în spațiile publice închise

Dacă ar depinde de mine curățenia, igienizarea și dezinfectarea unui spațiu public închis, de pildă a unui spital, în primul rând aș avea grijă de unde achiziționez materialele necesare. Fiind vorba de consumabile medicale, de consumabile de laborator și chiar de echipamente de protecție și dezinfectant, consider că este vital ca achiziția să se facă dintr-o sursă cu experiență în domeniu. Medicale Shop ar fi alegerea mea pentru a proteja și a preveni răspândirea virușilor și bacteriilor din unitatea spitalicească sau orice alt spațiu public închis aș avea în grijă. Produsele alese trebuie să respecte standardele de siguranță, deci nu aș lasă achiziționarea lor la voia întâmplării.

Consumabile medicale de la Medicale Shop
Sursă foto: Medicale Shop

De ce Medicale Shop?

Aș alege Medicale Shop pentru că este un furnizor cu experiență pe piața medicală (din anul 2008) și deservește numeroase instituții din sectorul public (spitale, primării, centre de educație, centre sportive, servicii de ambulanță) și din sectorul privat (clinici, centre medicale, laboratoare și ambulanțe, saloane de înfrumusețare).

Atunci când este vorba despre curățenia, igienizarea și dezinfectarea unui loc consider că produsele sunt cheia. Dar, oricât de potrivite sunt produsele achiziționate, componenta umană nu trebuie scăpată din vedere. Întreținerea spațiilor publice închise trebuie făcută cu regularitate și cu profesionalism. Chiar dacă majoritatea procedurilor de acest fel se fac discret, departe de ochii clienților/pacienților, totuși trebuie să fie făcute cu implicare și seriozitate.

Dacă ar fi să mă refer la un spital, poate că nu aș reuși să observ când este făcută dezinfectarea (sau ce dezinfectant este utilizat), dar cu siguranță aș reuși să observ dacă există consumabile medicale, consumabile de hârtie, dacă primesc botoșei, halat de unică folosință sau pijamale de unică folosință. Chiar și în cadrul unui simplu control la o clinică medicală aceste aspecte sar în ochi și oferă un sentiment de liniște acutizat. Sănătatea începe cu liniștea, nu?

Plecând de la punctul de vedere pe care îl am ca și pacient, mi-aș dori să ofer calitatea pe care mi-ar plăcea să o găsesc. Deci, dacă aș fi în măsură să administrez și să gestionez procedura de curățare, igienizare și dezinfectare a unui spațiu public închis, indiferent de utilizarea lui, aș face-o cu grija pe care o am pentru mine și pentru propria locuință.

Dacă suntem relaxați și liniștiți, calitatea vieții nostre este mai bună. Cu produsele potrivite pentru asigurarea unei igiene eficiente și corecte, am putea să ne bucurăm de servicii medicale sau de relaxarea în diverse spații publice (săli de sport, teatre, saloane de înfrumusețare) fără griji sau emoții. Am putea ieși în locul preferat și am putea petrece timp de calitate, cu încredere în ceea ce ne înconjoară. Lumea mai bună poate fi creată începând cu o igienă mai bună și cu o senzație de siguranță care nu ne mai părăsește.

Tu ce ți-ai dori de la locurile pe care le frecventezi în materie de igiena? Cum te-ai simți în siguranță atunci când ești într-un spațiu public închis?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2023.Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 8. Siguranța începe cu igiena: Cum putem crea un mediu mai sănătos și mai curat în centrele  publice?

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: