De ceva timp mă bântuie întrebări precum „Cum ar fi fost dacă…?” și trăiesc scenarii diferite în funcție de alegerile diferite pe care le-aș fi putut face în trecut. Cum ar fi fost dacă aș fi urmat o altă facultate? Sau, cum ar fi fost dacă aș fi ales să am un stil de viață orientat spre sport?
Din trecut învățăm pentru a ne putea perfecționa viitorul. Din analiza alegerilor făcute în prima parte a vieții mele am concluzionat că este cu mult mai important ce aleg de acum, din prezentul în care am conștientizat valoarea fiecărei decizii pe care o iau. Acum, în floarea vârstei, dispun de maturitatea, stabilitatea financiară și, mai cu seamă, de înțelegerea propriei persoane, astfel încât să pot trăi următorii ani mai cu farmec. Dacă mereu lucrez la a mă îmbunătăți, este imperios necesar ca o dată la ceva timp să trebuiască să evoluez și pe plan profesional, nu doar personal.
Ce aș face dacă m-aș opri din ceea ce fac?
Da! Aceasta este întrebarea care a declanșat scrierea acestui articol. Mi-aș dori să am mai mult contact uman, dar într-un mediu relaxat, în care timpul să pară că stă în loc. Mi-aș dori o schimbare a peisajului, un decor mai idilic și o apropiere de ceea ce ar însemna „a trăi”. Mi-ar plăcea să împărtășesc și să ofer momente, clipe de fericire și amintiri de neuitat.
Am stat și am tot cumpănit și, mi-am dat seama că mi-ar plăcea să am o pensiune sau un hotel. Mi-ar plăcea să pot oferi oamenilor vacanța de care au nevoie, să se bucure de cazare într-un loc care să îi încarce cu energie. Daaar, cât de simplu ar putea fi să deschid o pensiune/hotel? Din nou am fost inundată cu întrebări. Ce ar trebui să iau în calcul pentru a deschide o afacere care să întrunească cerințele mele, dar și pe ale viitorilor mei clienți?

Cum mi-aș administra pensiunea cochetă?
Până la urmă am ajuns la concluzia că o pensiune ar fi ceea ce mi-ar oferi contextul necesar pentru evoluția pe care mi-o doresc. Deschizându-mi o pensiune, pot să îmi ofer și mie și celor cu care voi intra în contact momente de tihnă, relaxare și voie bună. Ca zonă, este clar! Aleg muntele! Îmi doresc solitudinea pădurilor de brazi, cântecul izvoarelor susurătoare și energia emanată de inima naturii!
Vreau să le ofer clienților mei ceea ce îmi lipsește mie: un loc în care să ajung ușor și în care să las toate grijile să dispară; un spațiu care să mă împlinească și să mă bucure, oferindu-mi atât relaxare și odihnă, cât și distracție.
Am crezut că partea cea mai grea în acest domeniu este managementul hotelurilor și pensiunilor. Am descoperit însă că existe ajutor și că un sistem de rezervări pentru hoteluri și pensiuni este ceea ce îmi trebuie ca să îmi fac administrarea pensiunii mai ușoară și plăcută, pentru mine și pentru cei care îmi trec pragul.
Ceea ce mi-ar oferi toate facilitățile de care am nevoie este Platforma HotelRunner, prin intermediul acestei platforme având acces (ca proprietar de pensiune) la canale de vânzare inovatoare, crescându-mi astfel vizibilitatea pe plan național și internațional. Această platformă adună peste 60.000 de unități de cazare și peste 150 de agenții din industria ospitalității la nivel global. Prin intermediul ei aș putea avea acces la mai mulți clienți, deci mi-aș crește rata de ocupare și profitabilitatea.

De ce m-a convins HotelRunner că deschiderea unei pensiuni este alegerea care mi se potrivește?
Avantajele acestei platforme sunt multiple, însă unul dintre cele mai evidente motive pentru care o consider utilă afacerii mele este posibilitatea de a o integra website-ului propriu și de a gestiona în acest fel toate rezervările într-un singur loc. Astfel, indiferent dacă sunt rezervări directe de pe site-ul meu, de la agenții de turism internaționale sau agenții OTA (Online Travel Agencies – de exemplu Booking) sunt mereu actualizate și se evită situația în care rezervarea unui client nu este de fapt confirmată chiar dacă aș mai avea camere libere în pensiune. Mai exact, în sistemele de rezervări mari (OTA) sau la agenții nu sunt toate camerele unei pensiuni/hotel listate ca fiind disponibile, din cauză că integrează rezervările proprii și pe cele din toate platformele și de la agențiile cu care lucrează hotelul). Din acest motiv, turistul trebuie să verifice mai multe platforme și chiar site-ul hotelului pentru a se asigura că într-adevăr nu mai sunt camere disponibile la unitatea de cazare dorită. Cu Platforma HotelRunner aș putea evita această situație și nici nu aș pierde clienți (nu toată lumea știe că trebuie să verifice în mai multe locuri pentru a găsi cameră liberă la pensiunea dorită).
Varietățile de metode de plată și sistemul integrat de plăți este un alt plus pe care i l-am găsit acestei platforme de management hoteluri și pensiuni, dar de-a dreptul cucerită am fost de posibilitatea de a discuta cu oaspeții mei în limba lor nativă (trimițându-le e-mailuri automate înainte de sosire, pe timpul șederii și după plecarea din pensiune) despre perioada pe care și-au programat-o în pensiunea mea, de a le ura bun venit sau de a-i informa cu privire la activitățile sau obiectivele turistice din zonă.
Tehnologia a evoluat foarte mult, iar noi, suntem mereu în mișcare. Mi-a plăcut foarte mult la HotelRunner că oferă posibilitatea folosirii platformei HotelRunner și de pe telefonul mobil. Acest lucru este un avantaj și pentru turiști, dar și pentru hotelieri.
Este greu să exprin în cuvinte mândria de a utiliza aceeași platformă ca și companii hoteliere precum Ramada, Best Western, Radisson Blu. Datorită parteneriatelor strategice încheiate cu numeroase companii (Booking.com, Expedia, Agoda), platforma HotelRunner conectează întreaga industrie a ospitalității.
Platforma HotelRunner mi se pare o unealtă pentru a oferi servicii mai rapide și pe o arie geografică mult mai extinsă. Acestă platformă ușurează munca hotelierilor, dar și procesele de căutare, rezervare și plată pe care trebuie să le facă turiștii. Cu alte cuvinte, văd platforma HotelRunner ca o modalitate de a te ajuta să oferi calitate și profesionalism, deci respect.
După toată cercetarea făcută, am decis că următoarea oprire în călătoria pe care o reprezintă viața mea este chiar pensiunea mea. Deja mă gândesc la design-ul camerelor și mă interesez de cele necesare pentru a deschide în apropierea pensiunii un club de echitație.
Tu ce ai face daca te-ai opri din ceea ce faci?
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2023.
Categorii:Lucruri și locuri
Lasă un răspuns