Plăcerea micilor economii. Un stil de viață fără bani aruncați, cu platformele cashback.

Pentru fiecare dintre noi banii reprezintă o resursă dificil de gestionat. Chiar dacă nu aduc fericirea, banii ajută la eliminarea stresului cauzat de lisa acestora. Indiferent de suma de care dispunem lunar, niciodată banii nu sunt de prisos.

Personal, am fost fascinată de mică de aceste hârtii pline de valoare. Oricât de mult îmi făceau dulciurile cu ochiul, mereu puneam câte un bănuț într-un loc știut numai de mine. Niciodată nu se știe când ai nevoie de un ban în plus pentru o pungă mai mare cu bomboane 🙂 .

Modul meu de a economisi s-a dezvoltat odată cu mine. După ascunsul banilor (de multe ori uitam de ei) am apelat la diverse borcane sau pahare din sticlă, obiecte care îmi puteau adăposti comoara, fără să o ascundă de ochii mei lacomi.

economii
Fotografie de Gabby K pe Pexels.com

Pasiunea de a agonisi a atins cote maxime atunci când aveam chiar și un carnet al economiilor. În fiecare zi, trebuia să pun în „pușculița” mea o sumă oricât de mică, totalul fiind arătat de calculul de pe carnet, banii fiind de această dată adăpostiți într-o pușculiță ce nu putea fi deschisă fără a fi distrusă.

Toate aceste acțiuni erau făcute din simpla plăcere de a avea, de a putea folosi „rezervele” mele financiare atunci când îmi doream ceva. Să nu credeți că jonglam sume mari. Nu, îmi foloseam bănuții de buzunar primiți constant pentru a-mi aduna o sumă cu care să îmi pot cumpăra lucruri mai „consistente” ca valoare.

Până la vârsta adolescenței, economiile și modul meu de a aduna banii m-au transformat într-o legendă a familiei. La 14 ani, când mi-am deschis primul cont bancar, eram deja familiarizată cu economiile și cu toate posibilele „seifuri” în care puteam depozita prin casă.

vine, vine primavara cu cashback in toata tara. clashclub

Viața de adult schimbă modul în care economisim

Ca și copil puteam economisi fără griji. Nu plăteam eu facturile, nu trebuia să gestionez eu banii pentru cumpărături și, nu munceam eu pentru veniturile casei. Atunci când am crescut, cheltuielile s-au diversificat, iar economisirea banilor a devenit mai provocatoare.

Complexitatea acțiunilor vieții a dus la dezvoltarea de noi căi de economisire, fiecare domeniu al vieții de adult aducând soluții specifice și modalități creative. Astăzi, micile economii capătă grandoare în ochii mei cu aceeași satisfacție sinceră, specifică copilului abia transformat în adult responsabil.

inainte si dupa ce mi-am facut cont pe cashclub

Cardurile de fidelitate de la farmacii și supermarketuri

Contactul cu lumea cardurilor de fidelitate a fost o revelație. Făcând cumpărături mai cantitative (pentru mine în anii studenției sau ajutându-mi familia cu aprovizionarea) am descoperit această modalitate de a mai economisi ceva în plus. Nu erau sume mari, dar cumpărând constant din aceleași magazine/farmacii reușeam ca o dată la câteva luni să pot achiziționa ceva gratis sau la preț redus. Sentimentul era de neprețuit. Până la urmă, aveam tot un fel de pușculiță! O ascunzătoare care îmi ținea mica comoară departe de ochii avari și de mâna mea uneori prea largă.

Carduri bancare care oferă puncte la efectuarea cumpărăturilor

O altă variantă interesantă de economisire este pusă la dispoziția noastră de către bănci. Anumite carduri bancare (în special cele de cumpărături) oferă posibilitatea achitării cumpărăturilor cu cardul, fără comision, primind în schimb anumite procente din valoarea achitată, puncte ce se adună pe card și pot fi folosite în magazinele partenere.

Această modalitate de economisire implică o datorie către o bancă. Deci, este o variantă riscantă. Sau un rău necesar. Oricum, dacă tot ai un card de acest gen, de ce să nu economisești? Câteva sute de lei pe an reprezintă o sumă ce poate căpăta o formă relevantă, o compensație a sumelor mari cheltuite, un fel de bonus pentru că ai cheltuit chibzuit.

Platformele Cashback

În ultimii ani comerțul online a început să prindă contur. Dacă mai erau persoane ca mine, sceptice în legătură cu achiziționarea de produse online, pandemia și evoluția tehnologică le-a scos din zona de confort. Tot mai mulți comandăm tot mai multe produse online.

Indiferent de serviciul sau produsul pe care îl dorim, în prezent avem posibilitatea achiziționării online, fără a mai merge în locația fizică. Astfel, comerțul din mediul online ne ajută să economisim timp și bani (combustibilul mașinii sau biletul de autobuz).

Dar, cum putem economisi mai mult? Folosind o platformă Cashback!

Ce este Cashback?

cashback cashclub

Cashback este o modalitate prin care poți achiziționa produsele dorite, primind înapoi între 1 și 30% din valoarea cumpărăturilor. Este un fel de reducere primită de către cumpărător atunci când comanda este validă (după trecerea perioadei de retur). De fapt, magazinele partenere oferă un procent din sumele achitate pentru comenzile generate de platforma CashClub, o parte a acestuia revenindu-i fiecărui utilizator în parte.

Cum funcționează Cashback?

Economiile printr-o platformă Cashback sunt ușor de făcut. De exemplu, platforma CashClub oferă GRATUIT posibilitatea efectuării cumpărăturilor online din peste 800 de magazine partenere și a adunării banilor prin metoda Cashback. Pentru a putea beneficia de înapoierea banilor cheltuiți în magazinele online partenere este necesară instalarea aplicației CashClub pe mobil sau a extensiei pentru browser. Instalarea se face în patru pași simpli, indiferent de dispozitivul de pe care se vor face cumpărăturile.

cashback de la cashclub pe mobil

Odată instalată aplicația pentru mobil sau extensia pentru browser, cumpărăturile de pe site-urile partenere se vor face ca și până la descoperirea acestei metode de a cheltui #fărăbaniaruncați. După validarea fiecărei comenzi, în contul CashClub se va adăuga suma de bani economisită prin Cashback. Atunci când în cont se adună cel puțin 50 de lei, utilizatorul poate solicita retragerea lor, iar după introducerea datelor de plată, banii ajung în contul bancar al utilizatorului, acesta putând dispune cum dorește de această sumă.

Mai mult, poți economisi în contul ClashClub fără să faci cumpărături! Pentru fiecare prieten invitat, ClashClub oferă 30 lei la prima comanda validă, atât prietenului, cât și celui care l-a invitat. Cu ajutorul linkului de referral sau al celui de afiliere te poți bucura de economii chiar și atunci când nu cumperi tu. Pentru achizițiile utilizatorilor noi (celor cărora le-ai trimis linkul de afiliere) primești un alt comision. Complicat? Deloc!

Siguranța tranzacțiilor prin CashClub

Una dintre cele mai mari temeri referitoare la achizițiile online este siguranța tranzacțiilor. Alegâng CashClub ca platformă cashback tranzacțiile sunt făcute ca și înainte, prin sistemele de plată securizată a magazinelor partenere. De asemenea, reducerile și promoțiile active pe site-urile preferate sunt compatibile cu metoda cashback. De fapt, e ca și cum reducerea ar fi mai mare, doar că primești discount-ul mai târziu, după validarea comenzii.

pasi pentru economisire. clashclub

Unicitatea CashClub

În primul rând, economisești. Oricum cumperi, de ce să nu primești înapoi o parte din suma cheltuită? Doar instalezi o aplicație sau extensie și începi să aduni ban cu ban, procent cu procent, în contul tău. Fiecare magazin oferă un alt procent din valoarea cumpărăturilor înapoi, deci viteza cu care aduni bani în cont depinde de produsele sau serviciile pe care le cumperi. Important este că banii se adună, nu? E ca o reinventare a sfatului de economisire celebru din „Tată bogat, tată sărac”, doar că în acest caz procentul pus deoparte poate fi de până la 30% și întâi plătești și apoi primești. Cam ca sistemul de pensii. Doar că vezi foloasele banului pus deoparte mult mai rapid.

Un alt beneficiu inedit este comparatorul de prețuri. Fiind mai multe magazine (peste 800), este posibil ca același produs să fie vândut în două magazine diferite. Pentru a nu pierde timpul căutând cel mai bun preț din magazinele înregistrate pe platformă, CashClub pune la dispoziție un comparator de prețuri. Pentru a fi cu adevărat econom trebuie să compari mereu ofertele disponibile pe piață și să o alegi pe cea mai convenabilă pentru tine.

Primești bani! Suma adunată în contul CashClub poate fi retrasă cu un simplu click, direct în contul bancar. Astfel, te poți bucura de economia făcută în ce manieră dorești!

Îmi pot cumpăra cărți mai ieftin!

În mod constant îmi comand cărți. Îmi este mult mai ușor să le aleg din librăria online decât din cea fizică. Benefeciez de reduceri și oferte avantajoase de fiecare dată când comand cărți online.

cashback

Deci, dacă tot plătesc câteva sute de lei pentru cărți, de ce să nu primesc o parte din bani înapoi? Până la 30% din suma cheltuită nu este puțin deloc. De fapt, fără CashClub nu aș economisi deloc. E ca atunci când nici nu încerci să câștigi. Pierzi din start. Mie îmi place să trăiesc fără bani irosiți, ClashClub oferindu-mi contextul cumpărăturilor chibzuite. Cheltui, cheltui, dar pun și ceva deoparte.

Încă mai am obiceiul, dezvoltat în copilărie, de a agonisi „leuț” cu „leuț” și de a ascunde în cărți fiecare părticică a „comorii”. Comandându-mi cărțile prin CashClub e ca și cum aș ascunde o „comoară” provenită din cărți în… contul meu. Am bonus plăcerea răsfoitului și recompensa cititului.

Îmi place ritualul meu de economisire, e ca un joc de management propriu, provocările pe care mi le atribui oferindu-mi satisfacția alegerilor inspirate.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021.



Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 5. Fără bani aruncați

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.