Iașiul spune: „Lady, stai!”, marea mă îndeamnă: „Hai!”.

Nu este prima dată când cochetez cu ideea de a mă muta în Constanța. În ultimii doi ani m-am tot gândit la asta, gândul fiind rezultatul vizionării unui reportaj despre o comună modernă din județul Constanța. O oază de pace, nu alta.

Atunci când sufletul a simțit dorința de a se muta în acel capăt de țară, viața era dinamică, pandemia nu venise, locurile de muncă presupuneau deplasarea la birou, prietenii își petreceau serile în terasele din centrul Iașiului… Ce mai, viață și acordeoane!

În inerția vieții dinamice, am uitat de dorința sufletului meu. Acum lucrurile stau diferit, 2021 este un an care a început cu dorința de a mă muta. Și nu doar să mă mut, ci să îmi pot găsi oaza de liniște, spațiul vast de care mintea și inima mea au nevoie, paradisul necesar pentru a savura viața.

De ce mi-aș cumpăra o locuință în Constanța?

Nu orice loc poate fi numit „acasă”. Am simțit asta pe propia piele, chiar cu orașul natal. Am ales să locuiesc în Iași pentru că acest oraș rezona mai mult cu mine, cu personalitatea mea și cu dorințele pe termen lung ale mele și ale partenerului meu. Dar, viața înseamnă adaptare, evoluție și maturizare. Din acest motiv, senzația de „acasă” poate suferi modificări de-a lungul timpului. Am învățat că pentru a mă asigura că ceea ce îmi doresc este mai mult decât un moft sau un impuls de moment, trebuie să îmi analizez motivația pentru a face/dori/achiziționa. De ce mi-aș cumpăra o locuință în Constanța?

Marea mă cheamă

Marea este una dintre marile mele iubiri. Ador sunetul valurilor care se sparg de țărm, doar pentru a se contopi și a se forma din nou, iubesc briza mării, aroma aerului un pic sărat și mângâierea soarelui pe pielea mea.

Îmi place dualitatea vieții pe litoral. Poate fi o sursă de distracție sau un loc plin de liniște, ce te invită la meditație și contemplare.

⛱️ Cărțile și marea

Ador cititul și scrisul. Parcă mă și văd în șezlongul din curtea casei sau în terasa balconului citind cu nesaț o carte sau scriind frază după frază.

Marea inspiră. Între ea și sufletul uman există o legătură mai presus de cuvinte. E aproape inconștientă. Nativă. Marea este prietena creației. Muza creatorilor. Sursa de inspirație și liniște, de pace și iubire. Mulți s-au îndrăgostit de mare. Eu sunt unul dintre ei.

Să locuiesc în Constanța e ca și cum aș locui cu persoana iubită. Bine, locuiesc deja cu persoana iubită, dar dacă ne mutăm în Constanța voi locui cu două iubiri, nu doar cu una 🙂 <3.

🌅 Romantismul și marea

La fel ca și marea, personalitatea mea e duală. Pragmatică din fire, în adâncurile mele sunt valuri întregi de romantism. Și ce poate fi mai romantic decât o plajă? Un răsărit sau un apus la malul mării nu se poate compara cu nimic, cu absolut nimic din ce oferă orașele din alte zone.

🌊 Sănătatea și marea

Diferența dintre viața la periferia unui oraș precum Iașiul și centrul acestuia este mare. Fiecare incursiune în inima acestui frumos oraș mă face să simt diferența calității aerului. O plimbare nu îmi oferă „o gură de aer proaspăt”, ci o gură de aer mult mai poluat decât în terasa apartamentului meu.

Un motiv în plus pentru a lua serios în calcul să îmi cumpăr o locuință aproape de malul mării. Știm cu toții beneficiile plimbărilor pe dig sau pe plajă, efectele benefice ale aerosolilor marini (asupra afecțiunilor respiratorii, dar și asupra afecțiunilor nervoase sau metabolice).

Izolarea în apartament cauzează din ce în ce mai des stări de anxietate, iar marea este un adevărat remediu pentru acestea. Cu alte cuvinte, mutarea în Constanța mi-ar aduce beneficii psihice și fizice.

🌞 Frumusețea și marea

Plaja aș putea să o trec în categoria sănătate, pentru că organismul nostru are nevoie de vitamina D, dar eu o consider mai mult decât o măsură de protecție a organismului.

Plaja reprezintă o soluție de înfrumusețare, mai ales când adori să ai pielea ca ciocolata. Orele petrecute la plajă ar fi foarte productive îmbinând mai multe activități dorite și plăcute: înfrumusețare (adio solar), sport (o bălăceală în mare ajută bronzul să se prindă mai repede și mai bine, punând și corpul în mișcare) și citit sau scris.

🏊‍♀️ Sportul și marea

Sportul pe plajă este un adevărat tratament pentru mintea și corpul oricui. Indiferent că alergi sau faci yoga, efectele asupra organismului sunt accentuate de briza mării și de relaxarea mentală pe care o oferă peisajul.

Un plus al vieții într-un oraș învecinat cu Marea Neagră este posibilitatea de a înota. În fiecare zi de vară aș putea să mă bucur de o baie în mare și să fac sport într-un mod frumos, distractiv și antrenant.

⛵ Poftele și marea

Aș putea să spun că sunt gurmandă. Peștele este unul dintre alimentele mele favorite. Nu doar că îmi place să îl consum (efectele benefice asupra organismului sunt neprețuite), dar îmi place să și pescuiesc. Hmm.. Marea mi-ar oferi o diversitate de pește și fructe de mare, proaspete.

Ce plăcere ar fi să plec ori de câte ori vreau în câte o aventură în larg cu acele vaporașe din port…

👙 Din turist în constănțean

Fiecare vacanță petrecută la mare mi s-a părut foarte scurtă. De câte ori am părăsit meleagurile constănțene visam să mă reîntorc și mereu încercam să iau cât mai mult din zonă cu mine (fotografii, scoici, sentimente, senzații).

Achiziționarea unui apartament/casă în Constanța mi-ar oferi statutul de membru al comunității. Din destinație de vacanță s-ar transforma în casă, în „acasă”. Lucratul de acasă ar oferi prilejul de a petrece o vacanță nelimitată, iar munca ar fi doar o altă modalitate de petrecere a timpului într-o locație de vis.

Acvariul, planetariul, faleza, portul, plimbările pe mare, scufundările, stațiunile ce mi-ar fi vecine, toate acestea ar face parte din viața mea de zi cu zi. În concluzie, distracție și relaxare pot găsi numai la mare!

🏡 Boreal Plus

Nu cred în coincidențe. Totul se întâmplă cu un motiv. În momentul în care toată ființa mea visează cu ardoare la o nouă locuință, am descoperit că Boreal Plus (dezvoltator imobiliar al acestui ansamblu fiind IMPACT Developer & Contractor) construiește noi locuințe în Constanța. Coincidență? Nu prea cred.

Dezvoltatorul imobiliar IMPACT Developer & Contractor are o experiență de aproape 30 de ani și a fost premiat de către International Property Award cu titlul „Residential Development”. În portofoliul lor se regăsesc proiecte dezvoltate în București și Iași (Luxuria Residence și Greenfield Băneasa, în București și Greenfield Copou, în Iași).

Proiectul Boreal Plus se desfășoară pe o perioadă de 3 ani (2020-2023) și are ca scop construirea a 691 de locuințe premium (18 vile de lux și 673 apartamente).

Din cele 18 vile din cadrul proiectului rezidențial Boreal Plus, 4 sunt vile individuale, restul de 14 fiind cuplate la calcan (sunt alipite prin cel puțin un perete). Până în centrul orașului ar fi o plimbare de aproximativ 15 minute, dar facilitățile cartierului sunt numeroase: locuri de parcare (proiectul cuprinde 673 apartamente și 811 locuri de parcare), teren de sport, parcuri (inclusiv spații de joacă pentru copii), hypermarket și grădiniță privată, locuitorii acestui cartier trăind ca într-un mini-oraș în oraș.

Cele 9 blocuri care urmează să facă parte din ansamblul de locuințe Boreal Plus sunt gândite pentru a oferi cea mai bună experiență locatarilor lor, distanța și amplasarea oferind un cadru aerisit, cu vedere către mare și cu un aer curat și lipsit de poluarea din marile metropole.

Spațiile verzi din cartierul rezidențial Boreal Plus se întind pe 1.2 hectare, arhitectura, textura și culorile au fost alese astfel încât totul să fie în armonie cu natura. Designul emană rafinament și modernism, totul îmbinându-se perfect pentru a crea un mediu perfect pentru a locui.

Indiferent că alegi o vilă individuală, cuplată la calcan sau unul dintre apartamentele din blocurile Boreal Plus (studio, apartament cu 2 camere sau apartament cu 3 camere) ai certitudinea unei clădiri bine construite, cu finisaje interioare și exterioare de cea mai bună calitate, în armonie cu mediul.

Boreal Plus nu oferă doar spații de locuit, ci un stil de viață. Proiectul va beneficia de panouri solare, sisteme eficiente pentru gestionarea deșeurilor și a apei folosite. Atenția oferită naturii, oferă un plus atât ca aspect al cartierului, dar și un mediu mai trainic pentru cei ce vor locui acolo. Soluțiile de sustenabilitate folosite se transpun atât în eficientizarea costurilor de întreținere pentru locuitori, cât și în obținerea unei performanțe energetice superioare.

Pentru că am vrut să aflu cât mai multe despre acest proiect (primele locuințe urmând să fie gata anul acesta) am descoperit acest interviu:

Dacă ar fi să trag linie, mi-aș face bagajele și aș porni spre mare. Dar, m-aș muta în Constanța doar dacă aș putea locui într-o locuință nouă, modernă și sigură. Exact cum sunt cele construite din ansamblul Boreal Plus. Nu aș părăsi cartierul în care locuiesc pentru o viață într-un bloc vechi.

Dacă nu pot pleca mâine, nu înseamnă că nu trebuie să îi contactez pe cei de la Boreal Plus să aflu stadiul construcțiilor (o parte din locuințe vor fi finalizate anul acesta) și să verific dacă pot cumpăra casa pe care o visez. După cum bine știm, de multe ori apartamentele/casele se vând înainte de a fi construite complet, deci timpul curge în defavoarea mea de această dată.



Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 răspunsuri

  1. Foarte frumos articolul. Mult succes!

    Apreciază

Trackback-uri

  1. Castigatori "Tu de ce ai achizitiona o locuinta in Constanta?" - Blogal Initiative

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.