Cu diabetul în bagaj! Ce facem cu insulina vara?

M-am săturat de frig! Abia aștept să vină vara, să mă pot bucura de soarele arzător, de răsfățul piscinei, de valurile mării și de weekendurile petrecute în jurul grătarului. Am fost diagnosticată cu diabet (tip 1) la începutul toamnei. Venise frigul atunci când am ieșit din spital și, până acum, nu mi-am făcut griji în privința modului de păstrare a insulinei atunci când vreau să plec în vacanță. Dar ce fac cu insulina la vară?

Instrucțiunile de păstrare ale insulinei sunt clare: se ține la frigider, cu excepția pen-urilor care se folosesc pentru administrarea zilnică. Atenție! Este indicat ca insulina să fie păstrată într-unul dintre sertarele frigiderului și nu pe ușa acestuia. Pe ușa frigiderului insulina este agitată la fiecare deschidere și închidere, temperatura nu este constantă, iar aceste „mici” detalii pot duce la pierderea eficacității acesteia.

Pen-urile utilizate trebuie păstrate la temperatura camerei și ferite de razele solare. Deeci…

Ce facem cu insulina vara?

Abia aștept să merg la piscină și să îmi petrec concediul pe plajă. Așa că, am decis să fac pregătiri pentru aceste momente toride. Doar nu pot ține pen-ul pe nisip, lângă șezlong. Am descoperit existența unor borsete special compartimentate pentru a putea avea la îndemână toate cele necesare pacientului cu diabet: pen-uri cu insulina la rece, glucometru, teste pentru glicemie, ace, zahăr.

Sursă foto: Imagini din arhiva personală editate cu canva.com

Sunt încântată de inițiativa luată. Am simțit că a venit Crăciunul atunci când am desfăcut coletul. Pe lângă cele două borsete, una mai mică și una mai mare, de umăr, mi-am mai achiziționat câteva stickere și brățări cu mesajul „Am diabet tip 1”.

Deja mi-am lipit pe husa telefonului stikerul cu „Și supereroii au diabet” și port cu mândrie una din cele 3 brățări achiziționate. Mi se pare important să avem la noi ceva care să transmită mesajul „Sunt prea dulce”. Pentru mine, e ca o plasă de siguranță. În cazul unei hipoglicemii severe sau al unui accident care ar putea duce la pierderea cunoștinței, acest mesaj ar putea informa persoanele care ne acordă primul ajutor asupra diagnosticului nostru. Aceste mici obiecte distractive ne-ar putea salva viața.

Cât despre cele două borsete… Încântare maximă! În gentuțe îmi era greu să înghesui toate cele necesare atunci când trebuia să ies. Acum, am aceste borsete speciale care îmi oferă spațiul necesar pentru tot ce ține de diabet. Ceea ce mă încântă nespus de mult este că le pot folosi și în perioadele reci. Gelul reutilizabil poate fi scos și folosit doar vara, iar borsetele pe tot parcursul anului. Au foarte multe compartimente special create pentru ustensilele necesare în gestionarea diabetului.

Cu borseta de umăr pot să port la îndemână absolut tot! Inclusiv mici gustări. Are o capacitate de 2kg și o grămadă de compartimente interioare și exterioare.

Sunt pregătită de vacanță! Pot pleca chiar și cu diabet să cutreier lumea și să mă bucur de viață. Zi de zi, descopăr că VIAȚA E PREA DULCE!



Categorii:Viața cu diabet (tip 1)

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: