Culorile ne definesc viața și ne evidențiază personalitatea

Dacă ar să îmi descriu fiecare etapă a vieții pe scurt, aș folosi culori, arome și sunete. Fiecare etapă a vieții își are propria intensitate și, uneori, o energizăm chiar noi oferindu-i mai multă vitalitate și efervescență.

Atunci când noi ne schimbăm, acest lucru ajunge să se observe și în exterior. Din acest motiv, deseori simțim nevoia să schimbăm ceva la înfățișarea noastră. Este de fapt necesitatea de a ne sincroniza ultima versiune a eului nostru cu aspectul pe care îl afișăm în interacțiunea cu cei din jur și pe care îl observăm de fiecare dată când ne privim în oglindă.

Atunci când am terminat facultatea, a fost prima dată când am simțit de nevoia să aduc culoarea în viața mea și prin intermediul părului. Până atunci, nu m-a deranjat ca mereu să am aceeași nunață de șaten. Însă, sub pretextul unui pariu cu viața mi-am început ascensiunea printre culorile curcubeului. Nuanțe de roșu, de blond și chiar verde-albăstrui mi-au conturat, timp de câțiva ani, portretul pe care îl afișam zilnic.

Sursă foto: arhiva personală
Muzica: The Rolling Stones – She’s a rainbow

Fiecare zi are propria nuanță

În timp, am înțeles că schimbările la care îmi obligam părul trebuiau de fapt făcute cu precauție. De fapt, ca să fiu sinceră, am crezut asta pănă să descopăr MyCosmetics și oportunitățile de a avea părul colorat pentru o zi, fără obligativitatea utilizării vopselelor de păr permanente.

Astfel, după o pauza de câțiva ani în care renunțasem la decolorări și vopsiri repetate, am descoperit că pot avea nuanțe inedite și adaptate nu doar etapelor din viața mea, ci chiar stărilor sau evenimentelor din fiecare zi.

Utilizarea unui spray colorat pentru păr nu doar că este simplă, dar nici nu deteriorează firul de păr deoarece culoarea nu pătrunde în structura acestuia. Dacă șuvițele (sau efectul ombre) nu sunt cele dorite, cu o simplă spălare cu apă și șampon părul își recapătă nuanța naturală (inițială). Această metodă de vopsire a părului este potrivită atunci când îmi doresc un look mai colorat și extravagant.

venita-1-day-color
Sursă foto: MyCosmetics.ro

Însă, pentru schimbări mai puțin evidente, aleg spuma colorată pentru păr. Fiind aplicată pe culoarea mea naturală (șaten), aceasta nu are intensitatea pe care o vedem pe ambalaj, ci îi conferă părului meu strălucirea pe care o are mereu un păr proaspăt vopsit și niște reflexii discrete și jucăușe.

venita-trendy-color-mousse
Sursă foto: MyCosmetics.ro

Preferata mea este vopseaua semipermanentă de la Venita sub formă de spumă. Aceasta este o vopsea fără amoniac si fără oxidanți care rezistă între 6 și 8 spălări. Cu efortul minim pe care îl necesită aplicarea acesteia, mă pot bucura câteva zile de diversele nuanțe de mov pe care le capătă părul meu (la fiecare spălare părul își schimbă discret nunața).

Cum se folosește spuma de păr colorată?

În primul rând, părul se spală și se zvântă într-un prosop. Apoi, cu ajutorul mănușilor (care sunt incluse în cutie) se aplică spuma pe păr. Recomandat ar fi să aveți un prosop pe spate pentru a evita pătarea. După aplicarea spumei ar fi recomandat să periați părul pentru o aplicare uniformă. Culoarea finală depinde de nuanța inițială a părului, dar și de timpul de aplicare (30-60 minute cu părul acoperit cu o cască de plastic și un prosop). Părul se clătește până când apa rămâne curată, apoi se aplică balsam pentru a mări rezistența culorii și se clătește din nou.

Sursă foto: arhiva personală

Îmi place să folosesc culori pentru a exprima mai bine cine sunt și pentru a scoate mai mult din ceea ce sunt în interior, în exterior. Utilizarea nuanțelor intense și schimbarea culorii părului în mod constant îmi oferă senzația de libertate, fără a-mi diminua profesionalismul, responsabilitatea sau credibilitatea. Culorile sunt pentru toată lumea și ar trebui să fie folosite cu creativitate de către toți, în fiecare zi!

Tu ce culoare folosești pentru a exprima cine ești?

Articol scris pentru SuperBlog 2023.



Categorii:Gânduri, Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Proba 2. Colorează-ți viața! Începe cu părul tău!
  2. Machiajul dă culoare fiecărei zile – Bookmymind

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.