O femeie nu are nevoie de multe haine pentru a fi frumoasă, ea are nevoie doar de imaginație!

Fiecare dintre noi își dorește să arate cât mai bine, să atragă privirile, dar și să se simtă confortabil și chiar reprezentat(ă) de ceea ce poartă. Fiecare sezon vine cu provocările sale, dar și cu oportunități noi de a da un suflu nou garderobei și de a exterioriza acea nouă trăsătură a personalității noastre pe care am actualizat-o între timp.

Eleganță prin simplitate

Ceea ce vreau să evidențiez cu ajutorul ținutelor mele din acest sezon este faptul că nu avem nevoie de multe lucruri pentru a arăta și a ne simți bine. Sau, cu alte cuvinte less is more (mai puțin este mai mult).

M-am bucurat să descopăr că au revenit în trenduri comozii colanți pe care îi pot combina cu ușurință pentru a obține ținute șic, confortabile și unice. Colanții pot fi de diferite culori și texturi. Dar, nici croiul colanților nu mai este limitat la cel clasic pe care îl cunoaștem cu toții. Anul acesta, sunt în vogă și colanții evazați, un articol vestimentar care sincer mă intrigă chiar dacă, cel mai probabil nu m-ar avantaja.

Sursă foto: Answear.ro (editare canva)

Pentru a fi sigură că obțin efectul dorit, am să mă asigur că îmi aleg puloverele potrivite, din materiale moi și cozy, accesorizându-le cu o eșarfă mare și generoasă care să dea o doză în plus de personalitate și căldură ținutei mele. Anul trecut am găsit câteva pulovere de damă pe Answear.ro care încă se potrivesc planurilor mele.

Însă, oricum îmi voi revitaliza garderoba cu câteva articole noi, alese tot de pe Answear.ro pentru că aici găsesc o gamă largă de produse care să mi se potrivească (este un loc în care pot fi găsite peste 500 de branduri de top). În plus, Answear.ro mi se potrivește ca o mănușă și datorită principiului lor de a evita „cumpărăturile inutile”. Cu o politică simplă și sigură de retur, pot comanda produsele care îmi fac cu ochiul, să le probez și să păstrez doar articolele care chiar mi se potrivesc.

Less is more

În acest sezon vreau să mă folosesc de mici trucuri care să îmi echilibreze ținuta și să îmi acorde un plus de stil. Intenționez să adopt eleganța prin simplitate și să măresc efectul vizual al hainelor cu ajutorul accesoriilor. Adoptând acest stil, pot avea piese vestimentare simple, care să poată fi combinate în mai multe variante și care, ajutate de accesoriile potrivite, să capete o nouă viață.

Pe https://answear.ro/k/femei/imbracaminte/paltoane am găsit și paltonul vedetă al acestui sezon. Am intrat pe site dorindu-mi un palton din lână, confortabil și călduros. Bineînțeles, trebuia să fie gri! Doar nu era să scap din vedere culorile care se poartă în acest sezon! Mi-am găsit paltonul dorit foarte rapid și abia aștept să mă bucur de protecția lui, dar și de rezultatele incredibile pe care le va avea atunci când va completa ținutele mele din sezonul rece.

Sursă foto: Answear.ro (editare canva)

Imaginația e în trend

Oricum, alegerile mele nu trebuie să vă limiteze viziunea. Imaginația este la ea acasă sezonul acesta și pot fi folosite palete de culori care variază de la roșu la gri și de la galben la maro. Nu trebuie pierdut din vedere însă că roșu este culoarea cheie iarna aceasta. Însă, așa cum deja se știe, albul și negrul sunt culori nemuritoare, care pot fi folosite cu ușurință atunci când ne alcătuim ținuta, deci nu trebuie evitate sau excluse nici în acest sezon.

Nu trebuie să vă fie frică nici să vă îmbrăcați într-o singură nuanță. Spre exemplu, o ținută creată din materiale și texturi diferite, accesorizată corect și echilibrat, poate fi elegantă chiar dacă toate articolele vestimentare care o alcătuiesc au culoarea neagră.

Totuși, nici cu o dualitate de alb-negru sau cu o combinație de roșu și negru nu veți da greș în acest sezon rece.

Imprimeurile care se poartă în acest sezon pot anima ținuta și îi pot conferi autenticitate și creativitate. Se poartă imprimeurile geometrice mici, cu o notă retro. Structurile se întrepătrund, modelele geometrice în acest sezon fiind parcă despre crearea unui sentiment de nostalgie și fantezie. Imprimeurile florale sunt o alegere potrivită, mai ales dacă florile pictate sunt mari și vibrante acordând o notă de feminitate garderobei. O alegere la fel de potrivită este și cea a imprimeurilor grafice sau în dungi alb-negru. Nici imprimeurile cu animale nu s-au demodat, însă culorile acestora au suferit câteva schimbări; deci, dacă vă plac în mod deosebit, pentru un aspect modern, tonurile discrete trebuie să se împletească armonios cu nuanțe îndrăznețe. Însă, jucăuș și creativ, preferatul meu este imprimeul cu buline.

modele cu imprimeu de pe answear.ro
Sursă foto: Answear.ro (editare canva)

Una dintre cele mai călduroase tendințe ale sezonului toamnă-iarnă 2023 este purtarea articolelor vestimentare matlasate. Asta asigură nu doar un look în vogă, ci și confortul dat de protecția împotriva frigului.

O tendință care până acum era doar o necesitate în sezonul rece este stratificarea. Pentru anul iarna anului 2023, straturile nu sunt discrete, ci afișate complet (dresul ieșit de sub fuste sau ridicat peste cardigane, ori tivurile cămășilor ieșite de sub pulovere).

În materie de accesorii, se poartă (iarăși) gențile mari (chiar supersize). Cravata neagră (subțire) este un alt accesoriu în trend în această toamnă-iarnă atunci când vine vorba de ținutele pentru femei. Și dacă tot am pomenit de cravată, nu pot să nu vă menționez că și costumele negre simple, cu siluete clasice sunt în trend.

Cu siguranță nu va lipsi din dulapul meu în această iarnă jacheta cu umeri structurați, reprezentând un obiect vestimentar sexy, senzual chiar, ce avantajează mai multe tipuri de siluete. Îmi place acest tip de croi datorită siguranței și încrederii pe care purtarea lui o denotă.

jachete de pe answear.ro
Sursă foto: Answear.ro (editare canva)

Pentru cele cărora umerii structurați nu le sunt pe plac, pot opta pentru a se concentra asupra taliei alegând sacouri, blaturi sau rochii peplum. Aceste articole inspirate de mantia fără mâneci, prinsă pe umeri cu o agrafă, purtată peste tunică de femei în Antichitatea greco-romană, se concentrează asupra taliei și vor fi în vogă în acest sezon.

Când vine vorba de rochii, nu pot exprima feeria care mă cuprinde atunci când îmi dau seama că în această iarnă mă voi simți asemenea unei zeițe grecești. Asta pentru că rochiile cu drapaj, sau cu țesătură adunată, în stil grecesc sunt în vogă în noul sezon. Fiecare ocazie de a purta rochie va fi un motiv de bucurie, pentru că modelele în stil elen sunt absolut irezistibile!

rochii de pe answear.ro
Sursă foto: Answear.ro (editare canva)

Cine încă nu a auzit de Wednesday, trebuie să se vizioneze rapid serialul pentru că aspectul tinerei s-a transmis și în lumea modei. Atunci când e vorba de machiaj, negrul prinde teren, aspectul gothic fiind la modă în acest sezon.

A fi sau a nu fi la modă

Poate că nu întotdeauna am considerat important să mă încadrez în tendințe, dar acum, mai mult ca niciodată, îmi doresc să am un look cât mai „ca la carte” și să mă pot folosi de orice „unealtă” pentru a mă exprima. În zilele noastre, moda reprezintă mai mult decât o simplă medotă de exprimare, ajungând să fie un adevărat limbaj.

Cu o simplă privire putem afla detalii despre personalitatea celui sau celei din fața noastră. Vestimentația, cu toate posibilitățile ei de astăzi, ajunge să completeze limbajul corpului și să transmită mesaje despre purtătorul veșmintelor afișate.

Deja nu mai este vorba doar despre starea hainelor pe care le purtăm, ci despre stilul lor, despre texturile, modelele și culorile pe care le alegem. La fel de important este și să ne încadrăm în tendințele sezonului. Și, chiar dacă, poate mai mult decât oricând, mi se pare important să mă încadrez în trendul general, pentru prima dată mă simt liberă și nu constrânsă. Poate că în sfârșit am ajuns la maturitatea de a înțelege că tendințele modei nu sunt pentru a ne limita și pentru a ne îmbrăca pe toți la fel, ci pentru a ne ghida, pentru a ne da o temă ori câteva repere pe care să le folosim pentru a obține propria creație.

Fotografie de Anajat Raissi pe Pexels.com

Am ajuns, într-un sfârșit să descopăr că există eleganță în simplitate și că dulapurile pline cu haine sunt un mit. Ca femeie, nu am nevoie de multe haine pentru a fi frumoasă, ci de multă imaginație!

Ce piese vestimentare nu lipsesc din garderoba ta de iarna aceasta?

Articol scris pentru SuperBlog 2023



Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 3. Eleganță și confort în moda din sezonul rece

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.