Sneakers – metoda de a-ți exprima eleganța

Încă din copilărie am putut urmări importanța pe care încălțările o au în viața fiecăruia. Cenușăreasa și Motanul Încălțat au fost primii care mi-au arătat cât de mult îți poate schimba viața perechea potrivită de încălțări.

Atunci când eram trasă în realitate de către cei mari, descopeream o nouă latură demnă de luat în seamă a încălțărilor. Lumea din jur era plină de vorbe pline de înțeles care conțineau trimiteri către aceste accesorii. „Nu dormi în papuci!” sau „De-ai fi tu în papucii mei pentru o zi!” erau parcă, replicile preferate ale mamei.

Un papuc nu este doar un papuc. El este conexiunea noastră cu pământul. Papucul potrivit ne poate mobiliza, ne poate face să credem că suntem capabili de mai mult.

Drew Baylor în Elisabethtown

De mică am urmărit cum cei din preajma mea puneau preț pe încălțări. Dar, apogeul conștientizării importanței acestora a avut loc abia în adolescență. La vârsta la care personalitatea se conturează, fiecare dintre noi căuta diverse modalități de afirmare și, mai ales, de exprimare.

Am avut norocul de a trăi adolescența într-o perioadă de tranziție, în care totul se schimba, se adapta și se personaliza. Trebuia găsit echilibrul dintre grup și individ. Puteam fi într-un grup doar dacă eram independentă, creativă și cool. Cum este mai ușor să îți afirmi aceste calități ale personalității tale dacă nu prin ținută?

Fotografie de Ingo Joseph pe Pexels.com

Astfel, am încercat diverse stiluri vestimentare, diverse tunsori și diverse machiaje. Cu ce m-am ales? Cu autocunoașterea. Am înțeles ceea ce îmi place, ce mi se potrivește și, ceea ce mă definește. Am ajuns să descopăr că sunt o mare iubitoare a sneakerșilor (sunt foarte aproape de a mă putea caracteriza prin termenul sneakerhead, adică o persoană care colecționează sneakers și care cunoaște o mulțime de informații despre ei și istoria lor).

Sneakerșii sunt o modalitate de exprimare a stilului personal

Pentru mine, sneakerșii sunt mai mult decât simple încălțări. Acești pantofi cu fler sport îmi oferă prilejul de a mă exprima prin ținută. Ador să mă pot exterioriza prin ținuta mea! Acest fapt îmi oferă unicitate, individualitate și originalitate.

Fiecare dintre noi observă ținuta celor cu care intrăm în contact. Și, marea noastră majoritate, tragem concluzii în funcție de impresia pe care aspectul celor cu care interacționăm o transmite.

PRM - SNEAKERS
Sursă foto: PRM (editare canva)

Consider că purtând orice pereche de sneakers din colecția mea transmit cu ușurință faptul că sunt o persoană dinamică, ce iubește stilul, dar și confortul.

Însă, în inima mea mereu vor avea un loc special sneakerșii de la Vans. Această marcă cu o istorie unică, datând încă din anul 1966, a creat inițial pantofi sport pentru pasionații de skateboarding, dar modelele propuse de către aceștia au cucerit în scurt timp întreg globul. După o perioadă în care compania Vans a trecut prin suișuri și coborâșuri, brandul înființat de cei doi frați (Paul și Jim Van Doren) încă este în topul iubitorilor de sneakers. Eu am găsit sneakerși Vans Sk8 Hi pe PRM și profit de fiecare ocazie pentru a-i purta.

Eleganță în sneakers

Chiar dacă numele acestor încălțări provine de la to sneak (a te furișa) fiindcă sunt foarte silențioși, aceștia nu sunt lipsiți de eleganță și pot atrage de fapt atenția asupra persoanei care îi poartă.

Moduri elegante de a purta sneakers

Probabil cel mai ușor (dar cu siguranță nu singurul) fel de a purta sneakers într-un mod care să denote eleganță este alegerea unei perechi de sneakers de culoare albă. Modelul și textura trebuie alese în mod special în funcție de restul elementelor care completează ținuta.

Pentru a fi 100% sigur(ă) de reușita unei ținute întregite cu o pereche de sneakers, trebuie acordată multă atenție șosetelor alese. Nu este destul să alegem cu grijă culoarea acestora pentru a transmite stilul dorit, pentru că înălțimea șosetei este la fel de grăitoare. Sub nicio formă șosetele nu trebuie să fie incomode (indiferent că sunt vizibile sau sunt alese cele de nuanța pielii, aproape invizibile)

PRM - SNEAKERS
Sursă foto: PRM (editare canva)

La o întâlnire de afaceri, o pereche de sneakers din piele (albă sau neagră) alături de o pereche de pantaloni plisați și un sacou sau blazer negru nu au cum să dea greș. Trebuie acordată grijă în mod deosebit ca aspectul sneakerșilor să fie impecabil!

Chiar dacă personal nu prefer, sneakerșii pot fi purtați într-o manieră elegantă și alături de rochii sau fuste. În funcție de eveniment, aceștia pot fi mai înalți sau în culori mai intense.

PRM - SNEAKERS și rochii
Sursă foto: PRM (editare canva)

Cu alte cuvinte, sneakerșii pot fi folosiți mai mereu. Poți merge la o cină sau ieșire cu prietenii, la cinema, la locul de muncă, la o întâlnire formală, la un concert sau la un eveniment. Important este să folosești mereu perechea de sneakers care să te completeze și să îți evidențieze acele trăsături pe care vrei ca toți să le observe.

Atunci când port încălțările care mă reprezintă, simt că am lumea la picioare. Ținuta pe care o port trebuie mereu să fie strâns conectată cu starea pe care o am (sau pe care uneori îmi doresc să o am) și simt cum îmi impactează limbajul corpului. Atunci când te simți confortabil dar elegant și șic, acest lucru se transmite și celor din jur. Din acest motiv, când mă simt în pană de idei îmi comand o nouă pereche de sneakers damă de pe https://prm.com/ro/k/femei/incaltaminte/sneakers. În acest fel, satisfac dragostea pe care le-o port sneakerșilor și îmi măresc numărul ținutelor pe care le pot obține combinând articolele vestimentare pe care le am.

Care sunt sneakerșii tăi preferați și ce poveste spun ei despre tine?

Articol scris pentru SuperBlog 2023.



Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , ,

3 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Proba 5. Sneakers – Expresie a Stilului Personal
  2. Cum să îți alegi încălțămintea și îmbrăcămintea pentru antrenamentul sportiv – Bookmymind
  3. Sneakers- o metoda de exprimare – Lusty Kicks

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.