Dragostea înseamnă protecție

Micii prieteni blănoși, indiferent că sunt căței sau pisici, au aventuri, nevoi și necazuri foarte asemănătoare cu cele ale oamenilor, fie ei mici sau mari. Iar îngrijitorii acestor suflete, atașați și loiali în cel mai pur mod, se căznesc să le ofere suportul emoțional de care au nevoie, chiar și atunci când situația este destul de greu de înțeles.

Comunicarea cu prietenul necuvântător

Dacă atunci când se simt bine, comunicarea cu animalele de companie parcă vine de la sine, atunci când starea de bine le este umbrită de o problemă de sănătate, lucrurile parcă se complică puțin.

Atunci când animăluțul de companie începe să se comporte diferit, întrebările încep să dea năvală în mintea noastră. Oare ce a pățit? Oare se simte bine? Dacă schimbarea stării este însoțită și de vreun simptom fizic, atunci panica chiar este îndreptățită să se instaleze și trebuie să apelăm de urgență la servicii veterinare care să ne ofere rezolvarea dorită.

Cu cât animăluțul este consultat mai rapid, cu atât mai sigur poate fi ajutat să treacă peste ceea ce îi tulbură existența. Analizele veternare sunt primul pas în depistarea problemelor și, la nevoie, pot fi însoțite de investigații mai amănunțite prin efectuarea unei ecografii sau EKG.

caini si pisici
Sursă foto: Daisy Vet (editare canva)

Dintre toți cățeii cunoscuți (și am vreo câteva cunoștințe patrupede), Coky este favorita mea. Poate pentru că este cea mai vedetă dintre cățelușele cu care m-am jucat vreodată. Coky este participantă la concursurile canine și, surprinsă fiind de aspectul său elegant și sofisticat, am aflat de la fosta mea colegă că toaletarea lui Coky este făcută la o clinică veterinară, pentru că Coky beneficiază pe lângă serviciile medicale de acolo și de cele de cosmetică. Doar e o divă, ce să mai discutăm!

caine - castigator concurs pentru caini
Fotografie de Sam Lion pe Pexels.com

Dragostea înseamnă răsfăț și sănătate

Astfel, Coky se bucură de răsfățul oferit de groomeri (groomer – persoana care se ocupă cu îngrijirea și curățenia igienică a unui câine, dar și cu un proces prin care aspectul fizic al unui câine este îmbunătățit pentru prezentare sau alte tipuri de competiție) și cosmeticiene cu experiență în domeniu, dar și de produse cosmetice profesionale (Vivog și PSH fiind doi dintre cei mai mari producători din Europa).

Așa cum spuneam, Coky este o clientă fidelă a clinicii veterinare Daisy Vet. Încă de când a venit pe lume, frumoasa cățelușă a fost îngrijită de medicii veterinari care lucrează aici. Vaccinurile, deparazitările, consultațiile și analizele de care a avut nevoie pentru a fi în cea mai bună formă au fost efectuate cu grija și profesionalismul pe care doar cei de la Daisy Vet îl oferă prin intermediul serviciilor de calitate.

Medicul uman salvează omul, pe când medicul veterinar salvează omenirea.

Louis Pasteur

Pentru a avea cea mai bună prezență în cadrul competițiilor, dinții lui Coky necesită o atenție specială. Astfel, pe lângă serviciile de stomatologie la care a recurs deseori, Coky mănâncă hrana și folosește accesorii cumpărate tot de la clinica veterinară care are grijă să fie în cea mai bună formă (au un pet shop acolo).

Sursă foto: royalty-free (editare canva)

Dar, cu toată grija și dragostea pe care stăpânii i-au acordat-o încă din primele zile, Coky tot a avut câteva episoade mai nefericite ale existenței ei pline de stălucire și glorie. Ca orice cățelus, Coky este o fire curioasă și jucăușă. Și, câteva momente de neatenție atunci când a fost lăsată în grija unor cunoscuți au făcut-o să treacă prin clipe de coșmar. Intoxicația cu săpun de care a avut parte încă a lăsat urme în mintea stăpânei sale sensibile. Voma și diareea pe care le-a avut Coky au alarmat-o pe prietena mea peste măsură, mai ales că era plecată din oraș atunci când cățelușa ei iubită era în pericol. Norocul a fost că cei de la Daisy Vet fac și vizite la domiciliu, în acest fel Coky a primit ajutor rapid și de specialitate.

De atunci, Coky este lăsată de către stăpâna sa doar la pensiuni pentru animale (pensiune canină), unde cățelușa poate fi supravegheată și îngrijită responsabil (există opțiunea unei pensiuni feline pentru posesorii de pisici).

Sursă foto: royalty-free (editare canva)

Orice animăluț de companie este un tovăraș de viață, un prieten de nădejde și, de multe ori, un apropiat confident. Pentru aceste mici suflete ne dăruim timpul, energia și dragostea și, ne dorim ca viața lor să fie lină și fără de suferințe. Pentru a preveni sau pentru a trata afecțiunile care îi pot stânjeni buna stare sau chiar îi pot pune viața în pericol este important să alegem cele mai bune soluții și, mereu, să apelăm la sfaturile și experianța specialiștilor.

Pe mine mă surprinde mereu devotamentul, atașamentul și dragostea care se dezvoltă între animalele de companie și posesorii/îngrijitorii lor. Oare să îmi iau și eu un suflet cald care să îmi încălzească inima?

Articol scris pentru Super Blog 2023



Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 12. Daisy Vet – aliatul de încredere pentru sănătatea animalului tău de companie

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.