Parchetul ideal nu poate fi văzut doar sub picioare, ci și în inimă!

Achiziționarea unei locuințe reprezintă în prezent o adevărată corvoadă. Probabil, niciodată nu a fost cu adevărat simplu, dar parcă greutățile vremurilor mele par mai grele decât provocările și impasurile pe care au trebuit să le depășeașcă cei dinaintea mea.

Cu chiu cu vai am reușit să obțin finanțarea de care aveam nevoie pentru a achiziționa o căsuță care să îmi fie cămin și refugiu. Însă, atunci când crezi că termini un capitol, o nouă pagină este pregătită pentru a scrie povestea următoarei etape.

Atunci când îți cumperi casa, sunt șanse infime ca aceasta să fie exact ca în visele tale. Doar nu suntem cu toții la fel și nu avem aceleași gusturi sau nevoi. Din acest motiv, a fost o provocare să îmi renovez noua locuință pentru a-i oferi „înfățișarea” care să se asorteze cu personalitatea mea. Și, mai mult decât să arate bine, mi-am dorit să fie practică, utilă, sigură și durabilă. Aproape o misiune imposibilă ați putea crede!

Ei bine, cred că nu este nevoie de magie pentru a transforma o încăpere. Ne trebuie doar o pardoseală din lemn care să spună o poveste frumoasă.

Parchetul din lemn – prima alegere pentru casa mea

Pardoseala este primul și cel mai important element al unei locuințe. Pardoseala dă tonul încăperii, este elementul determinant al stilului pe care îl va avea casa, oferindu-i acesteia personalitate, eleganță și unicitate.

Am pus mult preț pe alegerea pardoselii perfecte. Zilnic urma să am contact tactil și vizual cu aceasta, dorindu-mi din răsputeri să găsesc varianta care să mă mulțumească pe deplin, pe viață.

Cum orice femeie deține o puternică intuiție, bineînțeles că știam deja ce îmi doresc. Sau, mai bine zis, știam în linii mari încotro vreau să mă îndrept. Îmi doream o pardoseală de lemn, dar nu doar ceva care să semene cu lemnul, ci un parchet adevărat, din lemn natural. Vă întrebați de ce atât de mult accent pe naturalețea parchetului? Pentru că un parchet din lemn oferă senzația de căldură nu doar atunci când este privit, ci și atunci când este atins (parchetul din lemn natural este cald la atingere, nu ca cel care are aspectul lemnului dar care este acoperit cu o folie de plastic, rece la atingere).

Cu regulile de bază deja stabilite, greul abia începea. Ce tip de parchet mi se potrivea mie și casei mele?
Parchet masiv (produs dintr-o singură bucată de lemn, de aceeași specie) sau parchet stratificat (produs din două (dublu-stratificat) sau trei (triplu-stratificat) straturi de lemn dispuse perpendicular unul peste celălalt)?

Mi-am dorit ca parchetul ales să întrunească mai multe criterii. În primul rând, să poată fi folosit pentru a adăposti sistemul de încălzire prin pardoseală. Apoi, acesta trebuia să îmi îndeplinească și criteriile estetice. Îmi doream ceva feminin, dar nu lipsit de masculinitate. Natural, dar nu lipsit de exclusivism. Aveam atât de multe așteptări din partea parchetului pentru că nu era o plăcere pe care mi-o îndeplineam pentru o perioadă scurtă de timp, ci pentru întreaga viață.

Îmi doream ce este mai bun pentru mine și pentru căminul meu, iar opțiunea pe care urma să o aleg trebuia să fie exact mixul dintre eleganță și naturalețe, care să îmi ofere totodată durabilitate, adaptabilitate și statornicie în fața trecerii timpului, atemporalitate chiar.

Când forțele binelui se unesc, dorințele se îndeplinesc!

Așa s-a întâmplat atunci când am descoperit la Alma Parchet, parchetul premium care să îmi satisfacă toate cerințele.

Parchetul curb a fost opțiunea aleasă pentru a fi alături de mine la orice pas făcut prin casă. Fiind confecționat din lemn dublu stratificat, cu o grosime de 16 mm, poate fi montat ca pardoseală peste sistemul de încălzire în pardoseală.

Câteva luni am căutat opțiunea potrivită pentru casa mea. Nu am să uit momentul în care căutările mele s-au încheiat. La finalul acelei zilei, în timp ce soarele dispărea în asfințit, mă întorceam acasă cu parchetul curb pe care ultimele lumini ale zilei reflectau povestea mea despre cum am găsit nu doar parchetul perfect, ci și reflexia sufletului meu.

Cu acest parchet de lux mă bucur zi de zi de calitatea unui parchet din lemn natural, dar și de eleganța și unicitatea unui parchet cu o tăietură specială, unduită, inspirată din fibra lemnului. Eleganța și naturalețea se îmbină mai frumos decât mi-aș fi putut imagina! Datorită acestuia simt cum între mine și natură există o conexiune, parchetul premium ales fiind calea optimă de comunicare.

Parchetul perfect este mai mult decât o simplă pardoseală! El este o oglindă a sufletului, un loc de desfășurare a celor mai îndrăznețe vise! Parchetul ideal nu poate fi văzut doar sub picioare, ci și în inimă!

Cred că sunt norocoasă că am reușit să aduc o parte din natură în interiorul locuinței și să îi ofer poveștii mele, ce părea fără de speranță, un final fericit!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2024



Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 1. Pardoseli din lemn: lux, natură, ecologie. Meriți ce e mai bun

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.