Femeia modernă refuză să fie PE STOP!

Pentru a evolua avem nevoie de diversitate, de ieșirea din zona de confort, dar fără a ne îngreuna situația și a renunța la confort. Pare puțin confuz, nu? Am să vă lămuresc imediat. Astăzi, voi aborda un subiect considerat de multe persoane, încă, tabu. Am să vă vorbesc FĂRĂ STOP despre #FARASTOP și despre cum femeia modernă ar trebui să se poată bucura de viață, chiar și în zilele menstruației.

Da! Vom povesti despre menstruație. De ce? Pentru că femeile petrec aproximativ 10 ani din viața lor sângerând. De la primul ciclu până la menopauză o femeie are în medie aproximativ 450 de menstruații în timpul vieții și pierde de fiecare dată între una și șase linguri cu lichid menstrual. Poate că nu mi s-ar părea la fel de important să vă aduc acest subiect în atenție dacă femeile nu ar suferi mai mult de atât. Sunt țări în care femeile nu au acces la obiectele necesare igienei intime, multe dintre acestea fiind nevoite să nu meargă la școală din această cauză. Să nu mai vorbim de stresul și rușinea la care sunt supuse toate femeile, indiferent de condițiile sociale și economice pe care le au. Chiar și cele care au acces la produsele necesare pentru igiena intimă trec prin situații dificile din cauza modului în care acest subiect este privit, dar și a nesiguranței pe care perioada menstruației o aduce în viața femeii.

Sfaturi pentru o menstruație sustenabilă

Perioada menstruației aduce nu doar disconfort fizic și psihic, ci și cheltuieli destul de importante cu achiziționarea produselor de igienă intimă. Mai mult, aceste produse de unică folosință utilizate de femei în timpul menstruației produc cantități mari de deșeuri ce dăunează planetei. De exemplu, într-o viață o femeie consumă în medie 10.000 de tampoane de unică folosință. Acestea au nevoie de aproximativ 500 de ani pentru a se descompune. Un pachet de tampoane convenționale conține echivalentul a 5 pungi de plastic.

Cifrele sunt importante. Cu ajutorul lor putem avea o privire generală asupra acestui subiect și putem descoperi variante prietenoase cu mediul. În condițiile în care aproximativ 26% din populația planetei are în prezent menstruație, înseamnă că aproximativ 800 de milioane de femei și tinere din întreaga lume ar trebui să folosească produse de igienă intimă în perioada menstruației. Anual, tampoanele și absorbantele de unică folosință generează 200.000 de tone de deșeuri. Cam mult, nu?

Nu am vrut doar să vă alarmez în legătură cu această situație. Este important să înțelegem cu ce ne confruntăm, pentru a putea găsi soluția. Eu am descoperit o variantă confortabilă, economică și prietenoasă cu planeta pentru a putea fi FĂRĂ STOP întreaga lună. Produsele pentru igiena intimă de la Femi.Eko® sunt tot ceea ce îmi trebuie. Siguranță, confort și sustenabilitate!

Cu ajutorul chiloților menstruali, a absorbantelor reutilizabile și a cupelor menstruale de la Femi.Eko® fiecare zi poate fi trăită la adevăratul potențial. Nu trebuie să mai amânăm ieșirile în oraș, programările la sală sau la piscină. Nu mai trebuie să trăim frustrarea de a merge la mare fără să ne putem arunca în valurile atât de răcoroase și primitoare. Nu trebuie să ne mai facem griji atunci când avem ședințe importante, drumuri lungi sau când mergem în vizite. Până și nopțile vor deveni mai liniștite datorită siguranței pe care aceste produse special gândite și create pentru zilele menstruației le oferă. Aceste produse de igienă intimă nu oferă doar posibilitatea de a trăi FĂRĂ STOP, ci și FĂRĂ PATĂ. Libertatea este la o alegere distanță!

Chiloți menstruali pentru confort și siguranță

Indiferent de fluxul fiecăreia dintre noi, fie el moderat sau abundent, ne putem bucura de prospețime și confort chiar și la menstruație utilizând o pereche de chiloți menstruali Femi.Eko®. Utilizarea acestor produse este cu adevărat o plăcere. Materialul din care sunt confecționați este delicat cu zonele intime, lipsa cusăturilor făcându-i invizibili chiar și prin cele mai mulate haine. Culorile și designul oferă diversitate și adaptabilitate. Moda este FĂRĂ STOP!

Marele avantaj al chiloților menstruali este dat de suprapunerea straturilor, oferind protecție fără a crea volum. Acești chiloți pot fi utilizați în zilele de menstruație, dar și post partum (perioada imediat următoare nașterii) sau în cazul scurgerilor vaginale zilnice și a incontinenței urinare. O pereche de chiloți menstruali Femi.Eko® poate fi folosită până la 2 ani, economisind astfel bani și diminuând cantitatea de deșeuri, deci protejându-te pe tine și planeta. Acești chiloți mă scapă de grija mersului la magazin pentru achiziționarea tampoanelor de unică folosință și nici nu mai ocupă spațiu în geantă sau în bagaj atunci când plec undeva. Doar deschid dulapul, selectez chiloții preferați și mă bucur de confort și protecție constantă. O pereche de chiloți poate fi folosită până la 12 ore, în funcție de fluxul avut. Mirosul urât? Nu există! Datorită tehnologiei SilverClear™ inclusă în stratul superior al materialului mirosurile neplăcute care pot apărea în timpul utilizării sunt de domeniul trecutului. Această tehnologie folosită de modelele de chiloți menstruali Femi.Eko® este un plus oferit sănătății noastre, a femeilor. Produsele de igienă intimă parfumate pot afecta echilibrul bacteriilor bune și a celor rele prezente în vagin și pot distruge pH-ul.

Femeia modernă refuză să fie PE STOP

Pentru o stare de bine este important să ne oferim cele mai bune variante pentru situațiile mai puțin plăcute din viața noastră. Menstruația este o normalitate, iar femeia modernă ar trebui să se poată bucura de fiecare zi fără a se simți stingherită în orice mod. #FARASTOP poate fi libertatea oricărei femei. Nu trebuie să renunțăm la nimic doar pentru că suntem în zilele de menstruație. Economia, confortul, siguranța, igiena și conservarea planetei sunt lucruri la îndemâna noastră. A fiecăreia dintre noi. Trebuie doar să alegem cea mai potrivită variantă pentru noi și pentru viitorul nostru. Trebuie să ieșim din tiparul unei societăți îndoctrinate, să renunțăm la rușinea care ne-a fost implementată de generațiile anterioare. Femeia modernă este FĂRĂ STOP! Femeia modernă nu trebuie să se ascundă, să se jeneze și să trăiască cu stres. Femeia modernă poate fi liberă, curată și plină de prospețime. Femeia modernă se poate bucura de orice îi oferă viața, chiar și la menstruație. Nu trebuie să facă compromisuri, nu trebuie să renunțe la activitățile care îi fac plăcere.

Simțindu-ne sigure și protejate în momentele mai vulnerabile ale vieții ne putem bucura, cu încredere, de feminitatea noastră. Percepția pe care o avem noi despre propria persoană și modul în care tratăm perioada menstruației va influența și abordarea pe care o vor avea cei din jur. Fiecare dintre noi contribuim la mentalitatea societății. Ce lăsăm generațiilor viitoare? Un subiect despre care nu se discută în familie? Rușinea de a merge la cumpărături cu soțul și de a avea nevoie de produse pentru igiena intimă? Ezitarea de a recunoaște că avem crampe sau dureri cauzate de menstruație? O planetă plină de deșeuri ca urmare a utilizării absorbantelor și tampoanelor de unică folosință? Sau o perspectivă mai confortabilă și relaxată? O mentalitate sănătoasă și o planetă mai curată? Alegerea ne aparține, dar eu am ales să fiu o femeie modernă, iar femeia modernă refuză să fie pe stop!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2022.



Categorii:Oameni și povești

Etichete:, , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Proba 8. Femeia modernă refuză să fie PE STOP!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.