Vara asta fac tot ce-mi trece prin cap

Dacă de obicei planul pentru vacanta reusita era o provocare anevoioasă, pentru vara aceasta am găsit soluția pe gustul meu: să las totul în grija partenerului. Păi, nu? Doar e vorba de relaxare!

După mai bine de un deceniu petrecut împreună, am vrut să îi las libertate deplină. Adicăăă… nu chiar deplină, tot am câteva solicitări! Chiar vreau să am parte de o vacanta fericita, chiar dacă nu o organizez eu!

Ceea ce îmi doresc de la vacanța mea de vis, deja știe, doar ne cunoaștem de mult timp. Dar să fi reușit să îmi îndeplinească visul? Asta nu aș fi crezut!

Priveliste litoral
Sursa foto: arhiva personală

Ce îmi doresc de la vacanța de vara aceasta

În primul rând vreau să fie la mare. Asta e clar! Marea îmi oferă oportunitatea de a îmbina relaxarea cu distracția și o ador indiferent de vreme.

Pentru relaxare, plaja cu ale ei valuri este ca un pansament pentru rănile sufletului. Vreau să stau pe șezlong și să mă bucur de compania unei cărți, să mă plimb seara desculță pe plajă, să ascult zbuciumul valurilor și strigătul pescărușilor.

Vreau să merg pe litoral și pentru că îmi place să mă plimb în port. Nu ratez nicio ocazie de a mă plimba pe faleză, iar de curând am aflat de insula Ovidiu și îmi doresc neapărat să o văd.

Pentru că vacanța perfectă trebuie să aibă de toate, o zi este rezervată pentru Aqua Magic.

Va ști el ce îmi doresc pentru vacanța de anul acesta?

Știți cum uneori mintea ne joacă feste și ne inundă cu tot felul de idei? Acesta este unul dintre exemplele din viața de cuplu în care parcă toată dovada de iubire este condensată într-un moment. Dacă ar fi uitat, ce ar fi însemnat asta pentru relația noastră? Dar dacă ar fi ales ceva ce nu mi-ar fi plăcut? Oare organizarea vacanței chiar era un examen pentru cât de bine ne cunoaștem și, mai ales, pentru cât de mult mă iubește?

Marea Neagra
Sursă foto: arhiva personala

Zilele acestea, simțind vara tot mai aproape, nu am mai rezistat și am decis să îl supun la test. L-am întrebat dacă are vreo idee ce vom face și unde vom merge în vacanță. Eram destul de sigură că tot eu va trebui să rezolv totul, dar îmi doream ca măcar să recunoască dificultatea acestei sarcini.

Am fost surprinsă (a se citi șocată) să aflu că avem deja rezervare pe litoralul romanesc și că a găsit oferta buna, căreia nu am avut ce să îi reproșez. Mai mult decât atât, deja achitase totul. Cuuuum?? Avem deja asigurată cazare la mare?

Îmi trecuse testul, dar tot îmi activase toate alertele mele feminine. Cum a reușit? De unde a știut el de acel hotel frumos de patru stele cu vedere la mare? Probabil că s-a văzut pe fața mea cum gânduri îngrozitoare îmi treceau prin minte, așa că a început să îmi povestească cum s-a ocupat de organizare.

Știa deja că iubesc marea, deci i-a fost ușor să decidă că trebuie să mergem la mare. Litoralul românesc era singula alegere logică amintindu-și de fascinația mea pentru insula Ovidiu.

În timp ce el îmi povestea despre cât de conștient este de dorințele și plăcerile mele, în mintea mea se tot repeta întrebarea: „Dar hotelul? De unde știai tu de acest hotel?”

Priveliste litoralul romanesc
Sursă foto: litoralulromanesc.ro

Am ajuns și la partea care începea să mă obsedeze. Un coleg de serviciu, aflând de sarcina grea pe care o avea, i-a recomandat serviciile agenției de turism Litoralulromanesc.ro, aceasta fiind turoperatorul nr. 1 pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră.

Așa deci! În felul acesta găsise el cazare la mare cu o priveliște ce te lasă fără cuvinte! Daaar, cum o achitase?

Se pare că am un partener plin de surprize. Intrând pe site-ul acestei agenției de turism Litoralulromanesc.ro, a găsit multe oferte pentru litoral 2023 și, profitând de înscrierile timpurii (Early Booking) și de posibilitatea de a achita sejurul în rate, a reușit să plătească vacanța fără să îmi dau seama. A fost atât de responsabil! A achiziționat sejurul încă din iarnă și s-a asigurat astfel că vom avea vacanța de vis la un preț foarte bun.

Liberă la mare, voi sta cu cartea la soare

Sursă foto: Openverse

Am apreciat că a luat în calcul dorința mea de a combina relaxarea și aventura. Astfel, a achiziționat sejurul doar cu micul dejun inclus, prânzul și cina fiind la alegerea noastră, în funcție de locul în care ne surprinde foamea.

Până la urmă, din profesor am ajuns elev și am avut de învățat și despre cum să organizez o vacanță la mare simplu și relaxat, dar și despre ce înseamnă iubirea și devotamentul.

Într-un final, tot ce trebuie să fac este să îmi aleg costumul de baie și lectura pe care o voi avea pe nisipul arzător. Sunt atât de nerăbdătoare să revăd marea, încât pot considera că sunt pregătită deja de plecare!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2023



Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.