Dacă ar putea vorbi, multe ar mai povesti. Cum m-ar descrie bucătăria ideală?

În ultima mea lectură, am descoperit alături de personajele cărții („Femeia din oglindă”) frumusețea unui conac vechi de generații. Am pășit alături de protagoniste în construcția misterioasă și am analizat posibilele vieți și experiențe trăite de predecesorii personajelor. Despre carte și despre castelul plin de secrete și mister vă voi povesti într-un alt articol, însă, ceea ce vreau să vă destăinui e că această carte m-a făcut să mă gândesc la propria mea bucătărie.

Așa cum în romanul de care pomenesc mai sus s-au căutat mărturii ale vieților trecute prin analizarea camerelor, mobilei, designului și a bucătăriei, oare cum ar fi văzută bucătăria mea de vis peste generații, dacă vreun curios ar vrea să îmi analizeze firea și viața prin prisma acestui „motor” al casei? Poate, mai presus decât viitorul îndepărtat este momentul prezent. Ce ar transmite ea despre mine celor care i-ar călca pragul?

Conexiune cu natura

Colectia Franke. Bucatarii

Dacă bucătăria mea ideală ar putea povesti lumii despre mine, atunci ar spune despre conexiunea dintre mine și natură. Ar putea explica cum inovația designului colecției Maris oferit de Franke a insuflat viață băcătăriei mele și a creat un spațiu relaxant și armonios.

Bucătăria este sufletul casei, „inima” căminului, „motorul” ce ține în funcțiune angrenajul familiei, motiv pentru care atenția la detalii este foarte importantă.

Dinamism

„Din colecția Smart de la Franke magazin online, Lady a ales electrocasnicele care să îi eficienticizeze munca, funcționalitatea ajuntând-o să ducă gătitul la un alt nivel.”

Colectia Franke.  Cuptoare Smart

Cuptoarele de la Franke oferă posibilitatea de a găti/încălzi mai multe tipuri de mâncare. În plus, cuptoarele de la Franke din colecția Smart au inovația Press and Clean, adică geamul interior de sticlă de pe ușa cuptorului poate fi scos printr-o simplă apăsare pe buton. Electrocasnicele de la Franke sunt ușor de curățat și întreținut, datorită cavității complet plane a produselor Smart de la Franke.

Cu siguranță bucătăria mea ideală ar menționa alegerea înțeleaptă de a opta pentru cuptorul din gama Smart, dotat cu șină telescopică. Astfel, arsurile dobândite atunci când scot tava din cuptor ar deveni doar o amintire urâtă, trăită într-o altă bucătărie, de care doar eu aș ști. Viața este mai ușoară atunci când alegem să achiziționăm produse care să ne protejeze, în timp ce ne ajută să devenim mai productivi și mai fericiți.

Organizare, armonizare, relaxare

Dacă bucătăria ideală apreciază cu adevărat munca mea de a o face practică, elegantă, confortabilă și funcțională, atunci cu siguranță ar povesti despre implicarea cu care am ales fiecare detaliu care i-a dat formă și viață.

Ar spune fiecărei persoane care i-ar păși pragul despre cât de mult am vrut să fructific spațiul, despre dorința mea de a avea totul la indemână mereu și, despre chiuveta Franke – produsul găsit în showroom-ul Franke care m-a transformat într-o legendă în lumea bucătăriilor ideale.

Colectia Franke. Chiuveta Franke.

Ceea ce ar transmite bucătăria în care chiuveta Franke și-a făcut apariția este ordine. Accesoriile disponibile pentru aceasta fac spațiul chiuvetei nu doar spațiu de spălare, ci și spațiu de lucru.

Despre această „găselniță” gospodărească cu siguranță ar preciza bucătăria mea ideală. Aerul modern pe care această chiuvetă îl emană în bucătărie capătă aromă de poveste, gătitul fiind o plăcere atunci când lipsa spațiului este doar un vis urât. Cu ajutorul accesoriilor, spațiul din bucătărie devine vast ca printr-o magie, iar eu, regina regatului culinar.

Îmi amintesc, nerăbdătoare fiind să văd cum mă mobilează și utilează Lady, discuțiile pe care le avea în legătură cu frecvența gătirii, spațiul, numărul de persoane și alte astfel de detalii luate în calcul de consultantul de la Serviciul Clienți Franke. Numărul de telefon afișat pe site-ul magazinului online Franke a fost puntea de legătură între momentul deciziei și cel al faptei. Imediat a cerut o ofertă personalizată. Simțeam cum prindeam viață în timp ce Lady îmi dădea contur!

Colectia Franke. Bucatarii functionale

Îmi place să cred că dacă ar putea fi conștientă, bucătăria mea ideală ar simți dragostea și pasiunea pentru această încăpere intimă, martoră a evenimentelor din viața fiecărui membru al familiei. Pentru dimineți pline de zâmbete, seri călduroase și bucuria gătitului eficient, materialele trebuie alese cu grijă. Atmosfera din bucătărie este maleabilă în fața durității și atractivității materialului Fragranite, rezistența fiind afișată cu strălucire, contactul fiind cald și cu un nivel ridicat de igienă. Alegerea culorii completează tabloul pictat zilnic în bucătărie. Toată străduința aceasta ar încălzi inima oricărei bucătării.

Stil

Ca o bijuterie, bateria este „ultima picătură” în desăvârșirea designului bucătăriei perfecte. Idealismul este atins cu un accesoriu precum dozatorul de detergent. Designul bateriei și al dozatorului de detergent dau personalitate și eleganță, oferind spațiu și căldură.

Colectia Franke. Bucatarii elegante

Dacă ar putea vorbi, pentru ce mi-ar mulțumi?

Omul sfințește locul” este un proverb care îmi vine des în minte. Pentru a-l putea pune în aplicare este nevoie de autocunoaștere (trebuie să știi ce vrei și ce îți place), dedicare, implicare și dragoste. Fiecare spațiu din locuință este o oglindă a noastră, o perspectivă din care putem fi priviți, analizați și înțeleși. Fiecare cameră spune și dă naștere la noi povești. Confortul locuinței este dat de puterea noastră de „a sfinți” locul, de implicarea în personalizarea fiecărei camere, asigurându-ne facila utilizare și maximum de confort.

Colectia Franke. Cuptoare multifunctionale

Presupunând că bucătăria mea ideală ar putea verbaliza povestea noastră, am realizat că mi-ar fi recunoscătoare. I-aș oferi stil, dinamism, eleganță într-un mod natural, simplu, dar plin de funcționalități și inovații. Pentru atenția la detalii și calitatea materialelor mi-ar fi recunoscătoare și mi-ar oferi siguranța și confortul.

Chiar dacă nu este o bucătărie magică și nu deține superputeri, bucătăria mea ideală mi-ar spune povestea. Fiecare alegere, fiecare aparat electrocasnic și fiecare ustensilă de bucătărie reprezintă o părticică din mine, din personalitatea mea, o exemplificare a preferințelor, a gusturilor și o punere în scenă a imaginației și a înclinației spre design.

Bucătăria mea a povestit despre mine. A ta ce spune? Ce ar considera că te definește dacă ar putea povesti despre asta?

Colectia Franke. Bucatarie ideala

Sursă fotografii articol: pagina de Facebook și site-ul Franke.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2021.



Categorii:Lucruri și locuri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Noul format „Surprize, Surprize”. Masa de Paște cu Andreea Marin. Rețetă cozonac cu nucă și rahat. – Bookmymind
  2. De Halloween voi pregăti un festin cu ajutorul lui Franke – Bookmymind

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.