#JurnaldeLectură Toamna se numără cărțile citite. Cele mai bune lecturi din ultimele 12 luni

Pentru că pe 8 octombrie a trecut un an de la publicarea primei recenzii pe acest blog, m-am gândit că ar fi momentul potrivit pentru a trage linie. Câte cărți am recenzat într-un an? Am numărat 73 de recenzii, deci 73 de cărți am citit în ultimele 12 luni.

Ce nu am postat pe blog…

Dacă vreau să fac o evidență și mai „la sânge” voi ajunge la un total de 75 de cărți. Pentru diferența de 2 (adică cele nepostate), voi reveni în următoarele zile cu mai multe detalii. De ce? Pentru că cele două cărți sunt proaspete pe piața literară din România (una dintre ele urmează a fi publicată), motiv pentru care „Cuvântul înainte” scris de mine încă nu și-a făcut prezența pe blog.

Pentru a fi la curent cu ultimele articole și recenzii te poți abona introducând adresa de e-mail în formularul de mai jos. Astfel, de fiecare dată când voi posta un articol nou vei primi un e-mail.

Top cărți citite într-un an

Pentru că îmi este foarte greu să aleg un număr mic de cărți care mi-au plăcut, am să fac acest top în funcție de genul cărților. Astfel, diversitatea lecturilor mele va fi mai ușor de sintetizat și gestionat.

Science-fiction

Până anul acesta nu am mai făcut o statistică a ceea ce am citit și mai cu seamă, o împărțire pe categorii. Acesta este și motivul pentru care sunt surprinsă să văd că „nu prea sunt eu cu lecturile SF”, de fapt s-a transformat în muuuult SF.

Primele două serii menționate vor avea continuări: Dark Age va fi următoarea din seria „Furia Roșie” a lui Pierce Brown, iar „Alice și Bob” va fi a doua parte a trilogiei „Contact” a lui Flip Moraine. Cu siguranță până anul viitor aceste două cărți vor fi pe lista cărților citite.

Dragoste

Fotografie de Kaboompics .com pe Pexels.com

Poveștile de iubire sunt pe placul oricui; chiar și a celor care consideră că lecturile siropoase nu li se potrivesc. Cele trei titluri menționate mai sus m-au cucerit prin profunzime, interdicție și sacrificiu.

Beletristică

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Aici lista ar putea fi mai lungă, dar dacă e să fac un top, atunci top să fie!

Horror

Fotografie de Ivan Samkov pe Pexels.com

Cărțile aparținând acestui gen au fost omise din lista de lectură din ultimul an. Sper ca, în „luna horror” (așa numesc eu luna noiembrie, perioadă în care locuința mea se transformă într-o casă bântuită) de anul acesta să apuc să citesc un horror cu adevărat bun. Până la noi lecturi de calitate, voi menționa în acest gen tot…

Poate că nu a fost cea mai horror lectură, dar a fost cea mai de calitate. Anumite pasaje chiar mi-au dat fiori.

Thriller

Fotografie de Alina Vilchenko pe Pexels.com

Dezvoltare personală/psihologie

Fotografie de Pixabay pe Pexels.com

Această categorie este una dintre cele mai importante pentru evoluția și dezvoltarea noastră, iar „Copilul invizibil” merită să fie cap de afiș pentru această categorie.

Istorie

Fotografie de Ylanite Koppens pe Pexels.com

Fiecare dintre cărțile menționate în această categorie fac lumină asupra unei mici părți din istorie. Fiecare titlu menționat este o părticică din trecutul unui popor, cu excepția ultimei mențiuni, „Sapiens. Scurtă istorie a omenirii”, carte care ne familiarizează cu evoluția noastră încă de la începuturi.

Memorii/Jurnal

Fotografie de Mark Neal pe Pexels.com

Lista de mai jos spune totul despre subiectele abordate de aceste cărți. Toate sunt tulburătoare și prezintă atrocitățile de care este în stare omul, în numele principiilor, legii, credințelor. Aceste cărți ne amintesc de greșelile trecutului (și ale prezentului) și au menirea de a ne deschide mintea și inima și de a ne face să înțelegem că astfel de idei nu ar trebui răspândite/acceptate.

Poezie

Fotografie de Suzy Hazelwood pe Pexels.com

Dacă în cazul SF-urilor m-am înșelat, la capitolul poezie chiar sunt novice. Dar, am descoperit aceste două cărți și chiar mi s-au părut interesante, inedite și, poate cel mai important, contemporane.

Uitându-mă în urmă, am avut un an bun. Am atâtea titluri pe care să vi le recomand cu drag. Sper ca și următoarele lecturi să fie numeroase și de calitate. Cine știe?! Poate în următoarele 12 luni voi atinge frumoasa sumă de 100 de cărți citite. Eu așa îmi propun. De monitorizat, o vom face împreună, pentru că voi scrie pe blog recenzie pentru fiecare carte citită (am renunțat de folosesc Goodreads pentru că multe dintre cărțile citite nu s-au regăsit acolo). Vă doresc spor la citit!



Categorii:Cărți

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. #JurnaldeLectură. Toamna se numără cărțile citite. Cele mai bune lecturi din ultimele 12 luni — Bookmymind – Cronopedia

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: